FERIE: Erlind Braut Haaland har tilbrakt den siste tiden hjemme på Jæren etter at Bundesliga-sesongen var over.
FERIE: Erlind Braut Haaland har tilbrakt den siste tiden hjemme på Jæren etter at Bundesliga-sesongen var over. Foto: Ina Fassbender

Haalands bytur skapte overskrifter internasjonalt: – Det dreier seg om en misforståelse

Erling Braut Haaland skaffet seg mange overskrifter etter at han lørdag tok seg en bytur i Stavanger. Slik forklarer utestedet det som skjedde.

Natt til søndag ble det lagt ut en video på Twitter av det som tilsynelatende så ut som om at Dortmund-stjernen Erling Braut Haaland (19) ble kastet ut fra et utested i Stavanger.

Videoen har sirkulert i sosiale medier hele søndag og fått over én million visninger. Saken har også fått stor oppmerksomhet i nettaviser over hele Europa.

Haaland befant seg på Beverly Hills Fun Pub med flere venner. Øyvind Sørensen, ansatt ved utestedet, roer det hele ned når TV 2 snakker med ham søndag.

Sørensen, som er en bekjent av Erling Braut Haaland og familien, forklarer at interessen rundt Braut Haaland ble stor, noe som gikk utover korona-restriksjonene til utestedet.

– Det var ikke noe stor dramatikk. Vi hadde booket bord til Erling og gjengen hans. Vi har korona-restriksjoner vi er nødt til å overholde, og det hopet seg opp med folk rundt bordet deres, sier Sørensen og fortsetter:

– Hver gang han reiste seg ble det veldig mye synging og folk som ville ha en del av ham. Han ble bedt om å holde seg ved bordet for å redusere trøkket, noe vekteren ikke følte han gjorde. Dermed fikk Erling beskjed om å dra fra utestedet.

På videoen som sirkulerer i sosiale medier kan det se ut som det er knuffing mellom dørvakten og Haaland.

– Det ser verre ut på filmen enn det det var. Det hele dreier seg om en misforståelse. Vi har snakket med Erling i ettertid, og det er ikke noe dårlig stemning, sier Sørensen til TV 2.

Ifølge Sørensen skal Braut Haaland og dørvakten ha skværet opp senere på kvelden. Haaland kom også tilbake på utestedet senere.

Et vitne har også fortalt til TV 2 at stemningen skal ha vært god på utestedet.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Erling Braut Haaland og hans far Alfie Haaland uten å lykkes.

Men Alfie la ut denne tweeten søndag ettermiddag: