– Det er litt rart å kaste snøball i juli

DALSNIBBA (TV 2): På Dalsnibba over Geiranger var det fullt mulig med snøballkrig i dag.

– Det er jo litt rart å kaste snøball i juli når det vanligvis er veldig varmt. Ganske kult, kunne Edvard Wettestad Halvorsen (11) melde til TV 2 på toppen av Dalsnibba - 1476 meter over havet.

FRISKT:Null grader og nysnø på Dalsnibba i dag.
FRISKT:Null grader og nysnø på Dalsnibba i dag. Foto: Arne Rovick /TV 2

Her var det null grader og nysnø som møtte turistene som la veien til det fantastiske utsiktspunktet med utsikt ned til Geiranger og Geirangerfjorden.

Skjønt i dag var det mest snø og tåke som preget den ellers så luftige turistattraksjonen.

– Jeg synes ikke det er såååå kaldt. Det går helt greit, forteller Aleksander Halvorsen som er på tur med Edvard og familiene.

Snøfillene ble oppfattet som langt mer eksotisk for den russiske familien, bosatt i Danmark og på ferie i Norge.

– Dette her var litt av en opplevelse og absolutt ikke ventet. Det er faktisk veldig fint med snø i slike omgivelser i juli, selv om vi ikke helt får se de flott omgivelsene. Norge er forresten et flott land å feriere i, sier Vladislav Lesnikov som er på tur med kona og sønnen.

RUSSERE: Denne russiske familien er bosatt i Danmark og har dermed lov til å dra på ferie i Norge. De synes nysnø var deilig innslag i norgesferien.
RUSSERE: Denne russiske familien er bosatt i Danmark og har dermed lov til å dra på ferie i Norge. De synes nysnø var deilig innslag i norgesferien. Foto: Arne Rovick /TV 2

Turist Per Morten Graadal var faktisk helt forberedt på å møte snøen på Dalsnibba.

– Jeg fikk varsel fra svigers om å legge om til vinterdekk. Snø i juli er helt topp. Det er også topp å feriere i eget land, skryter Graadal.

SNØSJOKK: Turistene fikk oppleve snø på Dalsnibba over Geiranger i dag- 1476 meter over havet.
SNØSJOKK: Turistene fikk oppleve snø på Dalsnibba over Geiranger i dag- 1476 meter over havet. Foto: Arne Rovick /TV 2

Ann Kristin Mossberg er daglig leder i Geiranger Skywalk på Dalsnibba og synes det er stats å vise frem vakker norsk natur med lett snødryss på.

– Turistene synes det er både er stas og en smule eksotis å komme hit under slike forhold. Men vi vil jo helst tilby strålende solskinn og spektakulær utsikt,sier Mossberg til TV 2.

HUSTRIG: Daglig leder Ann Kristin Mossberg måtte stenge veien opp til Dalsnibba natt til i dag på grunn av kuldegrader og snø. Men turistene elsket forholdene når de fikk slippe opp i formiddag.
HUSTRIG: Daglig leder Ann Kristin Mossberg måtte stenge veien opp til Dalsnibba natt til i dag på grunn av kuldegrader og snø. Men turistene elsket forholdene når de fikk slippe opp i formiddag. Foto: Arne Rovick /TV 2

Hun forteller om en veldig bra turisttrafikk hittil i sommer og ser på ingen måte svart på resten av sesongen heller.

– Vi er optimister og tror det blir veldig bra med nordmenn på besøk. Så får vi håpe at det dukker opp utlendinger som gjør at vi får strukket sesongen, sier Mossberg.