Volvo V40 kan være et godt kjøp i bruktbilmarkedet, sier Broom-Benny.
Volvo V40 kan være et godt kjøp i bruktbilmarkedet, sier Broom-Benny.

Dette kan være et veldig smart bruktbilkjøp

Nå får du Volvoen for under 100.000 kroner.

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg ser etter en 8 - 10 år gammel rimelig, men god bruktbil og har landet på en Volvo V40 med dieselmotor. Hadde satt pris på om du kunne fortelle litt om hva som er bra – og ikke så bra på denne, samt svakheter vi bør se etter før kjøp. Mvh. Wenche.

Benny svarer:

Hei Wenche! Volvo V40 er slett ikke noe dumt valg i bruktbilmarkedet. Du får nå disse til under 100.000 kroner. Men det kan være smart å styre unna de aller billigste eksemplarene som ofte ikke er de peneste, best vedlikeholdte eller mest velutstyrte.

Kan du legge rundt 130.000 kroner i en slik bil, begynner det virkelig å hjelpe. Utvalget er bra, man får en bil som har gått under 100.000 kilometer og man får en bil som ikke er av første årsmodell og slipper dermed noen av svakhetene som tidlige biler ofte er befengt med. Det finnes godt med slike brukte biler på markedet, så det er ingen grunn til å kjøpe den første og kanskje ikke beste ...

V40 kom i 2012 og skapte virkelig furore hos forhandlerne. Det var tilløp til kaos under lanseringsdagene, husker jeg. Jeg var der sammen med en god venninne som kjøpte en av de første. Hun ble veldig fornøyd med sin.

V40 byr på de velkjente Volvo-kvalitetene som høy sikkerhet, gode seter og trygge, gode kjøreegenskaper. Plassen i baksetet og bagasjerommet er derimot ikke kjempestor. Utsikten skrått bakover er heller ikke mye å rope høyt hurra for.

Volvo V40, som nå ikke produseres lenger, oppleves fortsatt som en moderne og pen bil.
Volvo V40, som nå ikke produseres lenger, oppleves fortsatt som en moderne og pen bil.

Ut over det er bilen både pen, lettkjørt, komfortabel.

De tidligste eksemplarene hadde litt elektronikktrøbbel. Sjekk nøye at alt virker som det skal. Bremsene og forstilling må også sjekkes litt nøye. Det samme må hjullagre, forfjærene (som kan knekke) og fjærbeinslagre.

Bilmodellen har hatt noen tilbakekallingskampanjer og oppgraderinger underveis. Det er derfor viktig å sjekke at dette har blitt gjort og at bilen har god servicehistorikk, gjerne fra en Volvo-forhandler. Da blir slike kampanjer og oppgraderinger automatisk gjort ved service.

De fleste av disse bilene ble levert med 1,6-liters diesel på enten 115 eller 120 hk. Motoren er grei nok og den går billig. Men på den en del biler som har hatt mye småkjøring kan partikkelfilteret gå tett. Verdt å sjekke opp det også.

Leter du her opp en fin, godt utstyrt bil som er i god teknisk stand, skal jeg være den første til å "velsigne" et slik bruktbilkjøp. Jeg synes dette er både en fin og smart bruktbil.

Lykke til med bilkjøp!

Les også: Nei – det trenger ikke være skummelt at bilen har byttet motor

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Forhandleren frarådet ham å kjøpe denne bilen

Video: Volvos første elbil dukker snart opp. Slik er den.