New Zealand slipper ikke inn egne borgere

I kampen mot koronaviruset har New Zealand begynt å hindre egne statsborgere i å komme hjem, og Air New Zealand har stanset billettsalget i tre uker.

Etter hvert som stadig flere newzealendere flykter fra koronaviruset andre steder i verden og prøver å komme seg hjem, har myndighetene besluttet å begrense hvor mange som får komme hjem om gangen.

Samtidig har det nasjonale flyselskapet Air New Zealand frosset salget av billetter i tre uker, og myndighetene er i dialog med andre flyselskaper for å begrense deres kapasitet.

I 67 dager på rad er det ikke registrert noen tilfeller av hjemlig smitte i landet, og de 22 tilfellene som fins, er alle blant folk som befinner seg i karantenesentrene for dem som er kommet til landet.

Nesten 6.000 mennesker befinner seg for tiden i den 14 dager lange karantenen i sentrene, mens 3.500 ventes i løpet av uka.

Boligminister Megan Woods sier at regjeringen arbeider med å sette opp flere karantenesentre i tillegg til de 28 som fins, men må være sikker på at de er egnet.

– Vår første prioritet er å stanse viruset ved grensa, så alle må i karantene eller overvåket isolasjon, sier hun og viser til at de registrerer at stadig flere newzealendere søker seg hjem.

Kun statsborgere og folk med lovlig opphold slippes inn i landet. Til sammen er det registrert 2.000 koronatilfeller og 22 døde i landet siden pandemien brøt ut.

(©NTB)