BENKET FRA START: Dino Islamovic satt på benk fra start da Torgeir Børven startet på topp mot Stabæk. Det kan ha vært en motiverende faktor for svensken, som scorte etter tre minutter på banen.
BENKET FRA START: Dino Islamovic satt på benk fra start da Torgeir Børven startet på topp mot Stabæk. Det kan ha vært en motiverende faktor for svensken, som scorte etter tre minutter på banen. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Islamovic om benkingen: – Det er bare å akseptere

Etter en særdeles kjedelig første omgang, var det en bakhode-scoring som åpnet ballet for Rosenborg.

Stabæk - Rosenborg 0-3

Det ble en sjansefattig første omgang da Stabæk tok imot Rosenborg på Nadderud. Men en merkelig Rosenborg-scoring ble rene vitamininnsprøytningen for de hvitkledde, som banket inn tre mål på femten minutter da det endelig løsnet.

Kampens første scoring kom på merkelig vis etter et hjørnespark fra Pål André Helland. Stabæk-keeper Marcus Sandberg bokset ballen i bakhodet på Gustav Valsvik og Rosenborg tok dermed ledelsen.

1-0-scoringen ga ny energi til bortelaget, som skrudde opp tempo. Tidligere i kampen sleit begge lag med å få det til i siste tredjedel av banen, men når det først løsnet for Rosenborg, kom målene på rekke og rad.

Innbytter Dino Islamovic forsøkte flere ganger og fikk endelig uttelling etter et fint angrep han selv ledet an. Svensken fant Anders Trondsen på kanten, som løftet ballen tilbake inn foran mål. Der stod Islamovic klar og skallet ballen i nettet bak Sandberg og sin første offisielle scoring i RBK-drakta.

– Det er selvfølgelig godt for en spiss og det er det han blir målt på, sier Pål André Helland som mener spisskollegaen har fått ufortjent mye kritikk den siste tiden.

– Slik vi har opptrådd de siste kampene kunne en primetime Cristiano Ronaldo spilt på laget uten at han hadde utgjort en forskjell. Vi er avhengige av å fôre spissene med mat i og rundt sekstenmeteren.

–Berøringene hans i kampene har vært 50-60 meter fra målet. Vi kan ikke forvente at han skal ta ned ballen med to stoppere i ryggen, drible resten og score mål, fortsetter kanten.

Det var et etterlengtet mål for Islamovic, som ikke har levert spesielt godt i starten av sesongen. Rosenborgs trener Trond Henriksen understreker etter kampen at det ikke er Islamovic som har prestert under par, men laget.

– Jeg tror ikke det har vært noe tøffere for Dino enn for noen andre med Rosenborg-merket på brystet. Vi har villet mer enn vi har fått til. I dag fikk vi endelig tilbake for strevet og fikk en fortjent tre-poenger, sa trener Trond Henriksen til TV 2 etter kampen.

Islamovic har hatt noe å bevise, både på grunn av den svake sesongstarten og på grunn av signeringen av Torgeir Børven. I dag startet Børven på topp, mens Islamovic satt på benken.

– Hva tenker du om at du ble benket i dag og at Børven ble prioritert før deg?

– Nei, det er bare å akseptere. Vi hadde en god samtale før kampen og jeg har spilt mye hittil. Så det er bare å ta det og heller komme inn med energi, sa Islamovic om benkingen.

Han forteller at han ikke har kjent spesielt på presset.

– Nei, det er klart at det er alltid press når man spiller i en toppklubb. Og jeg vil alltid score mål. Når vi ikke har spilt bra så er det det som er viktigst for meg, at vi vinner kamper og spiller bedre. I dag spiller vi bra og jeg scorer, så det er deilig.

Syv minutter etter Islamovics heading får Kristoffer Zachariassen ballen i beina på 16 meter. Stabæks sisteskanse var sjanseløs mot Zachariassens skuddfot.

3-0-målet var Zachariassens første i Rosenborg-trøyen.

Hedenstad ønsket også å være med på leken og forsøkte seg på et skudd fra langt hold. Men Sandberg var raskt nede og leverte en sterk redning.

Rosenborg tar dermed tre nødvendige poeng og ligger nå på en delt syvende plass sammen med Mjøndalen.

Det kan se ut til at Rosenborg er tilbake på riktig kurs. Henriksen vil selvfølgelig ta en kamp om gangen.

– Nei det er klart at vi ser ikke så mye fremover enda. Vi har hatt mer enn nok med å få snudd ting i eget lag, sånn at vi kunne begynne å plukke poeng å få seier istedenfor tap. Det har vi klart brukbart denne uken, og nå får vi bare ta en kamp av gangen. Så får vi telle opp til slutt.

– Er det mulig å ta igjen luken opp til Bodø/Glimt og Molde?

– Alt er mulig i fotball, avsluttet Henriksen.