Southampton slo sjansesløsende City - avgjorde fra 40 meter

Che Adams første Premier League-mål, fra 40 meter, sikret Southampton-seier da Manchester City sløste med sjansene.

Southampton 1-0 Manchester City

Se Che Adams' mål i kampsammendraget øverst i saken.

Che Adams har levd i skyggen av Southamptons storscorer Danny Ings, som står med 18 mål i Premier League denne sesongen. Før kampen mot Manchester City hadde ikke Adams scoret i Premier League.

Det gjorde han noe med på spektakulært vis.

Spissen mottok ballen 40 meter fra mål og lobbet den iskaldt over City-keeper Ederson som i kjent stil sto hele 25 meter ut fra streken da hjemmelaget vant ballen på Citys halvdel.

– Det virkelig åpent mål der hos Manchester City og det benytter Che Adams seg av og scorer sitt første Premier League-mål, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller og legger til:

– Et pussig mål, men ikke desto mindre et veldig fint mål. Det er ikke bare bare selv om keeper står der ute, han skal treffe godt.

Fire sjanser på 21 sekunder

At Manchester City ikke scoret i førsteomgang er nesten utrolig. Fra 28:59 til 29:20 på klokken hadde bortelaget fire store sjanser til å utligne.

Først reddet Alex McCarthy et skudd fra Raheem Sterling, så fikk han fingertuppene på et skudd fra Fernandinho som gikk i stolpen og ut. Deretter reddet han en David Silva-heading fra fire meter før Sterling igjen forsøkte seg, men skuddet gikk utenfor krysset.

En McCarthy i storform holdt Southampton inne i kampen og like før pause fikk Ings sjansen til å doble hjemmelagets ledelse, men han skled ballen over mål. 1-0 til pause.

– Alex (McCarthy) var utrolig i dag, sa manager Ralph Hasenüttl om sin sisteskanse etter kampen.

City-overkjøring uten uttelling

I andreomgang fortsatte det massive kjøret mot Southampton-målet. Før den innlagte drikkepausen i andreomgang hadde de himmelblå fire store sjanser til å utligne på sørkysten, men hverken Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko, David Silva eller Bernardo Silva fikk ballen i nettet bak McCarthy.

Pep Guardiola satte så inn formspillerne Phil Foden og Kevin De Bruyne i håp om at de kunne utgjøre en forskjell.

Hjemmelaget hadde også en farlighet i andreomgang. Ederson reddet mesterlig med beinet da Stuart Armstrong banket til på halvspretten like utenfor 16-meteren.

Thorstvedt: – Nesten uhørt

Et tappert Southampton-forsvar sto i mot City-presset og holdt nullen mot Guardiolas stjernegalleri. På overtid av overtiden fikk City frispark fra 18 meter, men Kevin De Bruynes skudd gikk i muren. Da endte det med hjemmeseier.

– Jeg elsker dette her. Å gå av kampen etter en sånn match, det er den beste følelsen i hele verden. De spiller mot ryggen i to ganger 45 minutter, sier Erik Thorstvedt og roser forsvarsspillernes blokkeringer og innsats.

Med seieren sikret også Ralph Hasenhüttls menn ny kontrakt i Premier League fem kamper før slutt på årets sesong.

– Det er utrolig å ta poeng mot et sånt lag med kvaliteten de har. Jeg er stolt av laget mitt, sa Hasenhüttl.

City ligger fremdeles på 2. plass i Premier League, åtte poeng foran Leicester. Tapet var Citys niende i ligaen denne sesongen og tredje på rad på bortebane.

– Det er nesten uhørt, konkluderer Thorstvedt.