– God del klager på støy fra hjemmefester

Politiet i hele landet har hatt nok å gjøre natt til søndag. Stikkordene er slagsmål, promillekjøring, råkjøring og generelt mange alkoholrelaterte hendelser.

Heldigvis har det ikke vært meldt om noen alvorlige hendelser eller skader, men politiet har hatt nok å gjøre.

Over hele landet melder politiet om mye bråk knyttet til fester, klager på høy musikk, overstadig berusede personer og slagsmål.

– Det har vært levelig, men det har vært en god del klager på støy fra hjemmefester. Mindre ordensforstyrrelser i sentrum enn vi forventet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Vidar Pedersen til TV 2.

– Stille fra russen

Han kan ikke utelukke at forrige helgs kaos i sentrum av hovedstaden gjorde at flere valgte å ta festen hjemmefra denne helgen.

– Totalt har vi loggført 37 hendelser som går på støy fra hjemmefester, sier Pedersen.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Skaftnes sier til TV 2 at de har hatt mindre oppdrag enn de siste helgene.

– Det er stille fra russen også, så de har nok gitt seg. Men vi har hatt rundt 40 oppdrag som går på ordensforstyrrelser og høy musikk, sier Skaftnes.

Også i Sør-Vest har det vært en god del bortvisninger fra sentrum og ordensforstyrrelser.

– Det har vært litt feststøy og noen naboklager, men mindre enn normalt. Litt regn hjelper alltid, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm til TV 2.

Vekket av utagerende mann

I Bergen ble eiere av en fritidsbåt brått vekket av en svært beruset og utagerende mann som kom om bord i båten. Vest politidistrikt skriver på Twitter at mannen gjorde mye skadeverk og slo til polititjenestemennene som ble tilkalt. Politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll på mannen.

Både til vanns og til lands har flere personer blitt pågrepet for promillekjøring. Det har vært et stort antall singelulykker der biler har havnet utenfor veien og det er mistanke om promillekjøring, men uten at det er snakk om alvorlige skader.

Utrykningspolitiet har også vært aktive i natt, og flere personer har mistet førerkortet både på grunn av promillekjøring og råkjøring.

162 i 100-sone

I Lier utenfor Drammen kjørte en 19-åring i 162 kilometer i timen i en 100-sone og mistet førerkortet på flekken. Det samme skjedde med en bilfører i Spydeberg, som kjørte i 161 kilometer i 100-sonen. I Ålesund ble en bil målt i 120 kilometer i timen i en 80-sone. Også her røyk førerkortet.

Politiet har også vært aktive på sjøen. I Randsfjorden fikk hele 28 båtførere forenklet forelegg for manglende flytevest, mens en båtfører blir anmeldt for promillekjøring. I Flekkefjord, i Beistadfjorden i Trøndelag og i Hardangerfjorden har båtførere blitt stoppet og testet. Flere ble bøtelagt for manglende flytevest og promillekjøring.

(©NTB)