REAGERER: Brannsjef i Tuscaloosa reagerer sterkt etter å ha funnet ut at ungdommer arrangerer fester med hensikt å i smitte andre.
REAGERER: Brannsjef i Tuscaloosa reagerer sterkt etter å ha funnet ut at ungdommer arrangerer fester med hensikt å i smitte andre. Foto: AFP

Raser mot «covid-fester» – førstemann som blir smittet får pengepremie

Politiet trodde det bare var et rykte, men etter litt undersøkelser viste det seg å være sant.

Myndighetene i den amerikanske byen Tuscaloosa i delstaten Alabama advarer nå etter at flere studenter arrangerer såkalte «covid-fester», hvor personer med korona blir invitert for å smitte andre med vilje.

– Vi trodde det var et rykte først, men så gjorde vi ytterligere undersøkelser. Ikke bare fikk vi det bekreftet fra legekontorene, men delstaten hadde også samme informasjon, sa brannsjef Randy Smith under en høring i byrådet i Tuscaloosa tidligere denne uken.

Det skriver NBC News.

– De driter i det

Byrådsmedlem Sonya McKinstry sier til TV-stasjonen WVTM at penger blir samlet inn på festen, og at den personen som først blir bekreftet smittet – vinner pengepremien.

Nå raser hun mot ungdommene.

– Det gjør meg rasende når vi prøver å gjøre alt vi kan for å stoppe pandemien, mens de driter i det og fester videre for å spre viruset, sier McKinstry.

Myndighetene i byen har foreløpig ikke kommet med en konkret plan for hvordan de skal stoppe «covid-festene», men bare timer etter byrådsmøtet ble det enstemmig vedtatt krav om å ha på maske i offentligheten.

10.000 tilfeller

Tiltaket trer i kraft fra mandag av, skriver NBC News.

De siste to ukene er det registrert over 10.000 tilfeller av covid-19 i delstaten Alabama, totalt er nærmere 40.000 smittet siden de begynte å teste i begynnelsen av mars.

Flere stater i USA opplever nå en voldsom oppblomstring av smitte, og fredag ble det satt ny smitterekord med 57.232 smittetilfeller på ett døgn.

Lørdag feirer amerikanerne nasjonaldagen, men på grunn av koronapandemien har befolkningen blitt bedt om å tone ned feiringen.

Til tross for dette tjuvstartet president Donald Trump feiringen med en tale og et storslått fyrverkeri i nasjonalparken Mount Rushmore på fredag.