TILBAKE: TV 2s kanaler vil komme tilbake til Gets sine tv-skjermer etter at TV 2 og Telia fant frem til en midlertidig avtale.
TILBAKE: TV 2s kanaler vil komme tilbake til Gets sine tv-skjermer etter at TV 2 og Telia fant frem til en midlertidig avtale. Foto: Breistein, Emil Weatherhead / NTB scanpix

Gets kunder får TV 2-kanalene tilbake

Telia og TV 2 har kommet frem til en midlertidig avtale, og kundene vil derfor få kanalene tilbake, skriver TV 2 i en pressemelding.

I en pressemelding skriver de to partene, som i flere uker har stått langt fra hverandre i forhandlingene, at en midlertidig avtale er på plass.

– TV 2 er glade og lettet over å ha fått den midlertidige avtalen på plass, og at seerne er ute av skvisen. Vi vet at mange har savnet TV 2. En midlertidig løsning har vært vårt hovedfokus gjennom hele juni. Men det gjenstår fortsatt veldig krevende forhandlinger, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding.

Telia, som eier Get, sier de nå vil jobbe frem mot en ny langsiktig avtale.

– På vegne av våre kunder er vi glade for at TV 2s kanaler nå er tilbake. Vi vil samtidig beklage situasjonen som har vært den siste måneden overfor våre kunder. Vi har funnet en god midlertidig løsning for begge parter, og vi ser frem til å jobbe sammen for å bli enige om en ny langsiktig avtale så raskt som mulig, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør for Telia Norge i samme pressemelding.

Drøyt én million kunder hos GET har manglet TV 2-kanalene siden 1. juni, da den gamle avtalen mellom partene utløp. Ifølge Kampanje skal TV 2 ha bedt Telia om rundt 100 millioner kroner mer i året for tilgang til sine kanaler, mens Telia og Get skal ha svart med å tilby 100 millioner kroner mindre.

Partene holdt uenigheten gående gjennom hele juni. 19. juni hevdet TV 2 at de var blitt enige om en midlertidig forlengelse av den gamle avtalen, mens Telia etterlyste en skriftlig underskrift. 26. juni uttalte TV 2 at de hadde gitt opp håpet om en midlertidig forlengelse.