STILLER STERKT: Til tross for at Liverpool allerede har sikret seg ligamesterskapet, kommer Jürgen Klopp til å stille med sitt sterkeste mannskap i sesongavslutningen.
STILLER STERKT: Til tross for at Liverpool allerede har sikret seg ligamesterskapet, kommer Jürgen Klopp til å stille med sitt sterkeste mannskap i sesongavslutningen. Foto: Peter Powell / AFP

Irritert Klopp: – Disse spørsmålene får ikke Lampard og Solskjær

Liverpool-manager Jürgen Klopp «deler ikke ut julegaver» i sesongavslutningen.

Liverpool vant sitt første seriemsterskap på 30 år forrige uke. I første kamp som ligamestere ble de røde smadret hele 0-4 av Manchester City.

På pressekonferansen før søndagens kamp mot Aston Villa ble Liverpool-manager Jürgen Klopp spurt om tiden er inne for å gi ungguttene sjansen nå som det ikke er annet enn rekorder å spille om for hans mannskap.

– Dette er en ting folk må forstå. Disse spørsmålene blir ikke stilt til Frank Lampard og Ole Gunnar Solskjær. Vi er ligavinnere, og det ropes på å sette inn ungguttene. «Gi ham en sjanse», «ta en titt». Men når vi taper, blir vi beskyldt for å ha mistet fokus, sier Liverpool-manageren.

Både Chelsea-manager Frank Lampard og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har mye på spill i sesongavslutningen. Begge lagene kjemper om en plass i Champions League neste sesong.

I 0-4-tapet for Manchester City kom Neco Williams inn for Liverpool på høyrebacken i andre omgang, mens både Harvey Elliott og Curtis Jones satt på benken.

– Vi ønsker å vinne kamper, og da må vi ha våre beste spillere. Når de unge spillerne er blant dem, så kommer de til å være på banen. De er nære, de er virkelig gode og de er fremtiden, men de kan ikke spille bare fordi jeg vil se dem i Premier League, sier Klopp.

Liverpool-sjefen mener han «ikke kan dele ut julegaver».

– Vi kan ikke gjøre det. Det er en turnering vi spiller. Aston Villa og Brighton kjemper om å beholde plassen. Vi gir ikke bort kamper som søtsaker. Vi spiller med den sterkeste elleveren i hver kamp. Når det gjøres endringer, blir erstatteren den som passer best inn, sier Klopp.

Liverpool, som møter Aston Villa i en TV 2 Sport Premium-sendt hjemmekamp søndag, jakter på poengrekorden i Premier League denne sesongen. Med seks kamper igjen å spille kan Liverpool maksimalt nå 104 poeng. Den nåværende rekorden har Manchester City på 100 poeng.