VIL FILME: Tom Cruise ønsker blant annet å prate med statsminister Erna Solberg om Norge som innspillingsland til filmer.
VIL FILME: Tom Cruise ønsker blant annet å prate med statsminister Erna Solberg om Norge som innspillingsland til filmer. Foto: Chris Delmas / AFP

Tom Cruise vil møte Erna Solberg

Tom Cruise vil starte innspilling av filmen «Mission Impossible 7» på Vestlandet i september. Nå ønsker han å prate med statsministeren, skriver BT.

Praten skal dreie seg både om filmen og om Norge som innspillingsland, skriver Bergens Tidende.

Skuespillerens ønske kommer frem i et brev til Statsministerens kontor fra den norske linjeprodusenten True North Norway.

Kulturminister Abid Raja bekrefter til BT at det er kontakt mellom regjeringen og staben til Cruise.

– Vi har snakket med folk i staben hans. Og vi tar gjerne et møte med Tom Cruise. Jeg håper selvsagt at Erna Solberg kan få dette inn i planene sine. Men jeg er i hvert fall klar, sier Raja til avisen.

PREIKESTOLEN: I 2017 hang Tom Cruise i en rigg utenfor Preikestolen utenfor Stavanger under innspilling av en tidligere Mission Impossible-film.
PREIKESTOLEN: I 2017 hang Tom Cruise i en rigg utenfor Preikestolen utenfor Stavanger under innspilling av en tidligere Mission Impossible-film. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Filmen planlegger angivelig å bruke minst 200 millioner kroner i Norge, etter at den startet innspillingen i Venezia i februar. Hele prosjektet ble stoppet og utsatt på grunn av koronapandemien, og produsentene håper på å starte igjen i august eller september.

Norge vil trolig være det første innspillingslandet når filmingen starter opp igjen.