TRE MÅL: Gilbert Koomson scoret to mål forrige sesong. Etter fem seriekamper denne sesongen har han scoret tre ganger.
TRE MÅL: Gilbert Koomson scoret to mål forrige sesong. Etter fem seriekamper denne sesongen har han scoret tre ganger. Foto: Christoffer Andersen

Brann slo tilbake: – Ekstremt viktig for Lars Arne Nilsen

TV 2s fotballekspert er sikker på at Sarpsborg 08 ikke rykker ned, til tross for null poeng på fem kamper.

Sarpsborg 08 – Brann 0–1

Etter null poeng på de første fire kampene var det et heltent Sarpsborg som tok imot Brann. Som mange ganger før denne sesongen skapte sarpingene flere store målsjanser, men det ville seg ikke denne gangen heller.

– Det er imponerende av Brann å slå tilbake med seier etter tapet mot RBK i sist runde. Brann har hatt en meget fin start på sesongen, og det er naturligvis ekstremt viktig for Lars Arne Nilsen etter alt som skjedde i fjor, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Anført av Jørgen Strand Larsen (20) presset blåtrøyene høyt og forsøkte å nekte Brann tid med ballen. Den unge spissen var involvert i nesten alt Sarpsborg skapte, men bak på banen hos Brann var det en annen unggutt som viste hvorfor Lars Arne Nilsen har valgt å gi ham tillit denne sesongen.

Ole Martin Kolskogen (19) var raskest, hardest og først på nesten alt som skjedde rundt Brann-målet.

– Kolskogen har virkelig tatt vare på sjansen han har fått. Nå er han det klare førstevalget i Brann sitt midtforsvar sammen med Vegard Forren. De to utfyller hverandre meget godt og Forren trives veldig godt med en så rask makker, sier Mathisen.

Rett i strupen på Brann

De 200 fremmøtte tilskuerne kunne høres godt da 20-åringen traff armen til Vegard Forren med ballen, men det spørs om det ikke må flere enn 200 sarpinger til for å påvirke dommeren.

Svein Oddvar Moen ristet på hodet og vinket spillet videre, en avgjørelse Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud skjønte lite av.

Selv om Sarpsborg så friske ut i første omgang var det rødtrøyene fra Bergen som tok ledelsen. Gilbert Koomson og Taijo Teniste kombinerte, og ghaneseren fikk lirket med seg ballen, før han hamret inn sitt tredje mål for sesongen.

Dermed har 25-åringen etter fem seriekamper scoret flere mål enn han gjorde i fjor, da han havnet på to nettkjenninger.

Mikael Stahre kastet innpå Alexander Ruud Tveter mot slutten, slik at Sarpsborg kunne angripe med to spisser. Det tok ikke lang tid før Lars Arne Nilsen svarte med å legge om til fem forsvarsspillere.

– Har prestert bedre enn hva tabellen viser

Sarpsborg står med null poeng etter fem serierunder.

– Sarpsborg har prestert bedre enn hva tabellen viser, men nok engang er de for dårlige foran begge mål. Scoringen til Koomson er jo fantastisk flott, men det er også veldig svakt av Sarpsborg som tillater ham å hamre den i mål, etter å ha passert tre spillere, sier Mathisen.

Blåtrøyene fra Viken ble tippet høyt på tabellen av mange eksperter før seriestarten. Mathisen hadde dem selv på 6. plass, men tror Stahre vil få rettet opp skuta.

– Nå ligger Sarpsborg sist på tabellen. Jeg tror ingenting på at de ligger der om et par runder. Det er lag i Eliteserien som er langt svakere enn Sarpsborg, men den starten på sesongen som de nå har hatt blir det umulig å innfri de forventningene mange hadde til dem før sesongen startet, sier Mathisen.