UTSATT: Arkitektkontoret Manthey Kula har tegnet minnesmerket som er planlagt på Utøyakaia i Tyrifjorden. Minnesmerket skal bestå av 77 bronsesøyler, én for hver av de 77 personene som ble drept i regjeringskvartalet og på Utøya i terrorangrepet 22. juli 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UTSATT: Arkitektkontoret Manthey Kula har tegnet minnesmerket som er planlagt på Utøyakaia i Tyrifjorden. Minnesmerket skal bestå av 77 bronsesøyler, én for hver av de 77 personene som ble drept i regjeringskvartalet og på Utøya i terrorangrepet 22. juli 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

Byggestart for nasjonalt minnested på Utøyakaia utsatt til august på grunn av klage

En klage fra naboene har ført til utsatt byggestart for det nasjonale minnestedet etter terrorangrepet 22. juli 2011.

Statsbygg hadde planlagt byggestart i juni, men må nå vente på behandling av klagesaken hos fylkesmannen i Oslo og Viken.

– I mellomtida får vi ikke startet, for vi får ikke igangsettingstillatelse, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim.

Fylkesmannen mottok klagen 30. juni og har frist på seks uker til behandlingen. Statsbygg legger opp til byggestart i august hvis klagen blir avvist.

Regjeringens mål er å ferdigstille minnestedet før tiårsdagen for terrorangrepet neste sommer.