Berisha i storslag: – Det er kunst!

Veton Berisha viste hvorfor Viking punget ut millioner for ham i vinter.

Viking – Sandefjord 2–0

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Viking tok sesongens første seier da Sandefjord gjestet oljebyen.

– Det er utrolig deilig. Det var på tide at vi tok tre poeng, sier kampens store spiller Veton Berisha til TV 2 etter kampen.

Hittil denne sesongen har Bjarne Berntsens menn slitt med å gjenskape fjorårssesongen. Etter å ha solgt nøkkelspillerne Kristian Thorstvedt og Zlatko Tripić, valgte Viking å bruke flere millioner på Brann-spiller Veton Berisha.

26-åringen debuterte for Viking som 17-åring, da han var 21 år ble han solgt til tyske Greuther Fürth. Før fjorråssesongen ble han hentet til Brann, men slo aldri helt gjennom for rødtrøyene.

Likevel valgte Viking å legge flere millioner på bordet da Berisha uttalte at han ønsket seg hjem til Stavanger.

Spissen er kjent som en arbeidsom spiller, noe han har vist i Viking i de fire første kampene. Men foran mål har han ikke hatt marginene med seg, og stod etter fire kamper med et mål.

I kampen mot Sandefjord skulle det derimot lykkes for 26-åringen.

– Jeg får beskjed fra Viljar (Vevatne) at jeg skal ta første stolpe. Så kom ballen der den kom, det var utrolig deilig å sette den, sier Berisha til TV 2.

– To mål og to målgivende hittil, er det deg Viking må stole på i år?

– Ja, jeg hadde iallfall stolt på meg selv, svarer 26-åringen kontant.

Først serverte han Kristoffer Løkberg som sendte Viking i ledelsen, så scoret han et vakkert mål selv, da han viste frem luftstyrken sin og stusset ballen nydelig i lengste hjørne.

– Det er nydelig, det er kunst. Andre kan ta seg av skudd utenfor 16-meteren, det har mindre verdi for meg, var den klare meldingen fra Ole Martin Årst, som selv har stanget inn en del mål i karrièren sin.

Kampen gikk langt på overtid etter at Iven Austbø kolliderte med Marc Vales. Situasjonen så ut som et klart straffespark, noe gjengen i FotballXtra også mente.

– En stor lettelse, det sier seg selv når vi har tatt et poeng på fire kamper, sier Bjarne Berntsen til TV 2.

Viking-keeperen kom ut i full fart og meide ned Sandefjord-spilleren, men dommer valgte å ikke blåse.