Tredobling i antall smittede på barneskole

Antall smittede ved Sagdalen skole har blitt tredoblet, fra syv til 22.

I en pressemelding skrev Lillestrøm kommune at flere ansatte og elever ved Sagdalen skole var blitt smittet av korona.

Smitten ble kjent for kommuneoverlegene og smitteteamet den 23. juni.

– Smitteoppsporing har ført til bred testing av både elever og lærere, og det er avdekket flere positive tilfeller på ulike trinn på skolen. Det er i skrivende stund sju positive personer. Barn og ansatte testes nå bredt, og vi kan derfor ikke utelukke at det vil komme flere positive, opplyste kommunen den 26. juni.

Kommuneoverlege i Lillestrøm Bettina C. Fossberg forteller til TV 2 at antall smittede nå har blitt tredoblet, til 22 bekreftede tilfeller.

– Jeg kan bekrefte at det totale antallet smittede ansatte og elver ved Sagdalen er 22. De nye positive har ikke vært smitteførende på skolen, og medførte derfor ingen nye tiltak for hele skoleklasser. De enkelte positive blir fulgt opp med isolering, samt smitteoppsporing av nærkontakter, sier hun.

VG omtalte saken først.

Kommuneoverlegen forteller at kommunen har gjennomført en rekke tiltak i etterkant.

Klasser og nærkontakter ble satt i karantene, og de positive smittetilfellene ble isolert.

– Vi har gjennomført bred testing av flere klasser med to dagers mellomrom, vi har også testet ansatte. Vi har etablert en egen teststasjon på skoleområdet. Samtidig har vi sendt ut løpende informasjon til ulike grupper berørte og foresatte på skolen. Vi har sendt ut informasjon til helsestasjoner og barnehager i nærmiljøet, samt til sentrale lag og foreninger i området, skriver Fossberg i en epost til TV 2.