Politiet etterlyser nytt vitne i Hagen-saken

Øst politidistrikt har offentliggjort en video av en mann som beveget seg i nærheten av Sloraveien formiddagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

– Politiet har så langt ikke klart å identifisere mannen på videoen. Vi ber derfor om at mannen selv, eller de som mener å vite hvem dette er, tar kontakt med politiet, sier politiadvokat Haris Hrenovica.

Mannen har status som vitne.
Mannen har status som vitne. Foto: Øst politidistrikt/NTB scanpix

Mannen har status som vitne i saken, skriver politiet i en pressemelding.

– Videoen viser en person som vi ikke har klart å identifisere. Vi har prøvd, gjennom ulike etterforskningsskritt, å identifisere vedkommende, men vi har ikke lykkes med det. Vi ønsker å be publikum om hjelp til det, og at han eventuelt melder seg. Eller at mennesker som kjenner ham igjen, kontakter politiet, slik at vi kan avhøre ham, sier Hrenovica til TV 2.

– Vi har ikke opplysninger som tilsier at han har noe med saken å gjøre. Men fordi vi ikke vet hvem han er, og fordi han beveger seg i nærheten av eller mot det sentrale åstedet på et tidspunkt som er av interesse for etterforskingen, ønsker vi kontakt, sier Hrenovica.

– Jeg er kun kjent med dette gjennom media og har ingen kommentar til saken, sier Anne-Elisabeth Hagens egen advokat Gard A. Lier til TV 2.

Vedkommende er fanget opp av flere overvåkingskameraer, og politiet kan derfor delvis rekonstruere ruten han har gått.

«Videoen viser mannens bevegelser på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Han er da på vei tilbake fra området ved Langvannet», skriver politiet.

Videoen viser også to kvinner, hvorav en med barnevogn, samt en annen mann, men politiet anser ikke disse personene som relevante for etterforskningen.

– Politiet har i saken innhentet cirka 6000 timer med videoovervåking. Det er en krevende prosess å gjennomgå dette omfattende materialet, og å sette det i system med andre opplysninger som kan være relevante. Noe av metodikken er å undersøke om ulike opptak kan settes i sammenheng med hverandre, og dette er meget tidkrevende sett opp mot det svært omfattende materialet vi har hentet inn. Arbeidet kompliseres også av svært varierende kvalitet på videoopptakene, sier Hrenovica.

Politiet beskriver ruten til mannen slik:

  • Strekningen Lørenskog Ishall - området Langvannet:

Kl. 10.22 kommer mannen sannsynligvis fra parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, går opp en trapp som leder over Metrosenteret og kommer ned trappen ved Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Deretter går mannen i nordgående retning og følger formentlig gangbroen over RV 159 mot Mailand skole. Videre passerer han Hjelpemiddellageret på sørsiden av bygget, og går gjennom Rådhusparken i retning andemateplassen/Elveveien.

Dette er siste videobservasjon av mannen på turen mot Langvannet.

  • Strekningen området Langvannet - Lørenskog Ishall:

Politiet sitter også på videoovervåking som viser mannens retur mot Lørenskog ishall.

28 minutter etter siste observasjon ved Langvannet, blir mannen observert gående i sørgående retning på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus.

Han går videre langs Metrosenteret og opp mot parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, der han ble observert første gang.