Kvinne døde etter knivstikking

Kvinnen i 60-årene som ble kritisk skadd i en knivstikking i Halden natt til onsdag er erklært død, opplyser politiet. TV 2 erfarer at vitner ble vitner til deler av drapshandlingen.

Øst Politidistrikt fikk klokka 5.18 onsdag morgen inn melding om at en kvinne var stukket med kniv i Halden. Politiet rykket ut med store ressurser, og pågrep en person i umiddelbar nærhet.

Politiadvokat Ole Friestad oppdaterte onsdag formiddag om knivdrapet.
Politiadvokat Ole Friestad oppdaterte onsdag formiddag om knivdrapet. Foto: TV 2

Kvinnen ble fraktet til sykehuset med kritiske skader.

Klokken 06.47 meldte politiet på Twitter at kvinnen, som er i 60-årene, er erklært død. Gjerningsmannen, som er i 30-årene, er en kjenning av politiet.

Til TV 2opplyser politiadvokat Ole Friestad at den pågrepne mannen er sønnen til den drepte kvinnen. Han forteller også at politiet har tatt kontroll på en kniv.

– Den avdøde er siktedes mor. Han er nå siktet for drap, sier Friestad til TV 2.

Ifølge politiet er mannen kjent av politiet fra tidligere. Mannen er ikke avhørt enda.

– Det er et sentral etterforskningsskritt, og det er noe vi ønsker å gjøre så raskt som mulig, sier Friestad.

Mannen ble pågrepet utendørs. Hendelsen fant sted ved en blokk i området Karrestad i Halden. Ifølge TV 2s opplysninger skal gjerningsmannen ha forsøkt å løpe fra stedet med kniven i hånda.

KRIMTEKNIKERE: Ifølge Halden Arbeiderblad ankom krimteknikere åstedet i 08.30-tiden.
KRIMTEKNIKERE: Ifølge Halden Arbeiderblad ankom krimteknikere åstedet i 08.30-tiden. Foto: Nyhetstips.no

TV 2 er kjent med at det ble har hørt bråk og skriking, og at det skal være vitner til deler av drapshandlingen.

– Det er riktig at det er vitner som har gjort observasjoner, og de vil bli avhørt i løpet av dagen. Det arbeidet er allerede begynt, sier politiadvokaten.

Ifølge Halden Arbeiderblad ankom krimteknikere stedet i 08.30-tiden, og et større område er blitt sperret av. Åstedet er et større område, og TV 2s reporter på stedet forteller at det er blitt lagt ut markører rundt det som ser ut som et blodig klesplagg utenfor boligblokka.

Politiet forteller at de har gjort en rekke undersøkelser på åstedet, og opplyser at de ikke ønsker å si noe ytterligere rundt etterforskningen eller hendelsesforløpet per nå.

– Vi vil fortsette vårt arbeid på åstedet gjennom dagen, samt drive taktisk etterforskning i form av avhør og rundspørringer for å innhente informasjon, sier Friestad.