EXIT CITY: Leroy Sané fortsetter karrieren i Bayern München.
EXIT CITY: Leroy Sané fortsetter karrieren i Bayern München. Foto: fcbayern.com

Bayern München bekrefter kjøp av Manchester City-stjerne

Leroy Sané (24) vender hjem til Tyskland.

Leroy Sané er ikke lenger Manchester City-spiller, for Bayern München bekrefter at de har sikret seg kantspilleren på en kontrakt frem til sommeren 2025.

– FC Bayern er en fantastisk klubb med store mål, og dette er mål som passer meg bra. Jeg ser frem til de nye utfordringene, og kan ikke vente på å få trene med laget. Jeg ønsker å vinne så mange trofeer som mulig med FC Bayern, og Champions League er vår største prioritet, sier Sané til klubbens hjemmeside.

– Vi er veldig glade for å ønske Leroy Sané velkommen til FC Bayern. Han er en fremragende spiller som har bevist sine kvaliteter de siste årene, spesielt på landslaget. Målet vårt er å samle de beste tyske spillerne i FC Bayern, og signeringen av Leroy er en del av dette, sier administrerende direktør i klubben Karl-Heinz Rummenigge.

Ifølge The Guardian får City 480 millioner kroner for Sané, men summen kan stige til 640 millioner dersom ulike kriterier oppfylles.

Sané hadde ett år igjen av kontrakten med Manchester City, men ønsket ikke å forlenge avtalen med City. Pep Guardiola gjorde det klart senest på onsdagens pressekonferanse at han gjerne skulle sett Sané bli.

24-åringen kom til Manchester City fra Schalke 04 for tre år siden, samtidig som Guardiola ble ansatt som klubbens nye manager.

Leroy Sané fikk 135 kamper, 39 scoringer og 45 målgivende for Manchester City. Tyskeren var også med på å vinne Premier League to ganger. Store deler av denne sesongen har han mistet på grunn av skade. Det stoppet også en mulig overgang til Bayern München i fjor sommer.

Sané bruker anledningen til å takke City-fansen på Twitter.