INGEN SPILLETID: Martin Ødegaard tilbrakte hele kampen på benken da Real Sociedad gikk på nok en smell.
INGEN SPILLETID: Martin Ødegaard tilbrakte hele kampen på benken da Real Sociedad gikk på nok en smell. Foto: Heiko Junge

Ødegaard så Real Sociedad tape skjebnekamp fra benken

Det begynner å se mørkt ut for Real Sociedads drømmer om europacupspill neste sesong.

Getafe – Real Sociedad 2-1

Martin Ødegaard var henvist til benken i det viktige oppgjøret mot Getafe.

Real Sociedads siste seriekamp før koronaviruset satte La Liga på vent endte 2-1 mot Eibar. Etter at fotballen startet opp igjen har Ødegaards lag vist forferdelig form. La Real var i rute mot Europeisk spill neste sesong, men ett poeng av 15 mulige har gjort den muligheten veldig vanskelig.

I likhet med laget har Martin Ødegaards prestasjoner stagnert. Noe som muligens spilte en rolle da han ble henvist til benken i skjebnekampen mot Getafe.

Etter tapet mot Alaves for tre serierunder siden, uttalte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen at han aldri hadde sett 21-åringen så lite involvert i en Real Sociedad-kamp.

– En skuffende kamp av Martin Ødegaard. Han er nesten ikke involvert offensivt, det har selvsagt noe å si at laget sliter, men jeg kan ikke huske å ha sett ham så lite involvert for Real Sociedad som i kveld, sa Mathisen fra kommentatorboksen.

Syv straffespark på syv kamper

Mandagens kamp mot Getafe kan vise seg å være en nøkkelkamp når poengene telles opp ved sesongslutt. Før kampen lå Getafe et poeng foran, på Europa League-plass. Med seier ville forspranget øke til fire poeng.

Det har blitt en vane de siste kampene at La Real gir bort straffespark, det skulle vise seg å fortsette mot Getafe. Ødegaard og lagkameratene har nemlig pådratt seg syv straffer på de syv siste kampene.

Jaime Mata var sikker fra straffemerket og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Etter pause kom Real Sociedad seg mer med i kampen. Etterhvert lyktes de også foran Getafes mål. Adnan Januzaj scoret, etter at VAR hadde sjekket om han var i offside. Det var han ikke, dermed var lagene like langt.

Tap

Minuttene tikket mot slutt, men ingen Martin Ødegaard var det å se. 21-åringen måtte tilbringe hele kampen på benken.

Kampen var på vei mot uavgjort, men Jaime Mata var ikke ferdig. Getafe-spilleren scoret sitt andre mål da han utnyttet slapt forsvarsspill fra bortelaget.

Dermed gikk Real Sociedad på nok en smell og befinner seg nå på 7. plass, fire poeng bak Villareal som innehar plassen som gir kvalifisering til Europa League. Neste kamp møter de tabelljumbo Espanyol.