SKJERPER STRAFFEN: Styrtrike Hanne Madsen anket straffeutmålingen fra lagmannsretten til Høyesterett, men fikk en enda strengere straff.
SKJERPER STRAFFEN: Styrtrike Hanne Madsen anket straffeutmålingen fra lagmannsretten til Høyesterett, men fikk en enda strengere straff. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Princess-arving bygget tennisbane i strandsonen – må i fengsel

Hanne Madsen (49), styreleder og arving i Princess-gruppen, må 45 dager i fengsel for å ha bygget en tennisbane og underjordisk tunnel i strandsonen.

Det har Norges Høyesterett bestemt, i en avgjørelse som Rett24 først omtalte.

Dermed er straffen ytterligere skjerpet siden Madsen, som har en formue på nærmere 190 millioner kroner, ble dømt både i tingretten og lagmannsretten.

Mens tingretten mente at hun skulle ha 45 dager betinget fengsel, kom lagmannsretten til at 21 av de 45 dagene skulle gjøres ubetinget.

Høyesterett mener at lovbruddet er så grovt at hele straffen på 45 dager må sones i fengsel.

«Total mangel på respekt»

Saken ble rullet opp da kommunen fikk tips om at Madsen hadde anlagt en 500 kvadratmeter stor tennisbane med betongdekke på sin hytte på idylliske Hestnes i Grimstad.

Tennisbanen var det ikke søkt om tillatelse til å bygge, til tross for at hytta ligger i strandsonen.

Da kommunen reiste på befaring, fant de også en underjordisk gang mellom hytta og et anneks, samt en vei og en bom. I tillegg var hytta langt større enn det Madsen hadde søkt om.

Byggearbeidet som tiltalen gjelder, ble utført i 2012, 2013 og sommeren 2016. Madsen ble umiddelbart pålagt å fjerne tennisbanen, noe hun har gjort.

Da saken ble behandlet i tingretten, slo retten fast at Madsen hadde «utvist en nærmest total mangel på respekt for plan- og bygningslovgivningen».

Uforstående til dommen

Selv stiller Madsen seg uforstående til dommen fra Høyesterett, forteller hennes forsvarer Max Henrik Jespersen.

«Madsen har engasjert profesjonell arkitekt og entreprenør til sitt byggeprosjekt, og hun har stolt på de profesjonelle foretakene i forhold til byggingen», skriver han til TV 2.

«Madsen selv har aldri ønsket ulovlige byggetiltak på sin eiendom, og alle tiltak ble rettet da Madsen ble klar over forholdene. Det er ingen ulovligheter på eiendommen i dag», skriver han.

Også entreprenøren og en underentreprenør er dømt til henholdsvis 45 dager fengsel, og bot og inndragning på 350.000 kroner.