FANT LIVLØS PERSON: Nødetatene er på stedet med store mannskaper etter at det ble observert en livløs person i vannet.
FANT LIVLØS PERSON: Nødetatene er på stedet med store mannskaper etter at det ble observert en livløs person i vannet. Foto: Cathrine Eldorhagen/TV 2

Mann omkom etter å ha blitt funnet livløs i Akerselva

En mann er død etter å ha blitt hentet livløs opp av vannet ved Bjørvika i Oslo mandag morgen. Politiet ber vitner melde seg.

– Vedkommende ble erklært død på sykehuset. Vi vet ikke hva som har skjedd med ham, men er selvsagt interessert i å finne det ut, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om av en tilfeldig forbipasserende som hadde sett mannen i vannet klokken 06.21, og nødetatene rykket ut med store mannskapet.

Personen ble hentet opp av vannet klokken 06.32, og fikk livreddende førstehjelp på stedet, opplyser operasjonsleder André Kråkenes til TV 2. Klokken 07.17 skriver politiet på Twitter at personen er kjørt til sykehus.

– Vi har gjort undersøkelser i området, og vil følge opp saken videre. Uvisst hvordan vedkommende havnet i vannet, skriver de.

Den livløse personen ble observert ved utløpet av Akerselva ved Dronning Eufemias gate.

Politiet ber folk som har opplysninger, ringe 22 66 99 41 før klokka 15.30 og 22 66 99 66 etter dette klokkeslettet.

– Vi har ikke flere opplysninger om ham og er derfor interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner. Det er ikke noen konkret foranledning til dette. Det er en generell oppfordring, understreker Lie.