STOR REDNINGSAKSJON: Både dykkere og luftambulanse bisto i redningsaksjonen i etterkant av at to personer på et flytedyr havnet på elva.
STOR REDNINGSAKSJON: Både dykkere og luftambulanse bisto i redningsaksjonen i etterkant av at to personer på et flytedyr havnet på elva. Foto: Jon Henrik Larsen, Salangen-Nyheter

Kvinne omkom etter ulykke i Salangselva

En omfattende redningsaksjon ble iverksatt da to personer havnet i elva i Salangen søndag kveld. En kvinne i 20-årene er nå bekreftet omkommet.

Kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Solveig Jacobsen, bekreftet til TV 2 mandag morgen at kvinnen omkom som følge av hendelsen. Pårørende er varslet.

Klokken 21.22 søndag kveld skrev Troms politidistrikt at de hadde iverksatt en redningsaksjon etter melding om at en person er savnet i Salangselva.

– Luftambulanse fra Tromsø med dykkere samt luftambulanse fra Evenes er sendt til stedet, skriver politiet på Twitter.

Politiet skrev først at hendelsen skjedde ved Salangsdalselva, men opplyser senere at riktig navn er Salangselva.

Politiets operasjonsleder Eirik Kileng forteller til TV 2 at de fikk inn melding om hendelsen klokka 20.50.

Foto: Jon Henrik Larsen, Salangen-Nyheter

– Det var to personer på et flytedyr i elva. Flytedyret veltet, og da kom den ene seg til land. Den andre er savnet, sier Eirik Kileng, operasjonsleder ved Troms politidistrikt til VG.

Politiet beskriver elva som stri og stor. Til VG sier Kileng at personen som kom seg til land ikke skal være skadet, men at personen er i sjokk.

Klokka 21.53 meldte politiet på Twitter at den savnede, som ifølge Kileng er en kvinne i 20-årene, var funnet.

– Vedkommende er funnet, og vil bli fraktet til sykehus med luftambulanse, sier Kileng til TV 2.

– Hun ble funnet på nedsiden av Kistefossen, og ser da ut til å ha blitt tatt med elva ned dit da den er stri og stor nå. Det ble iverksatt førstehjelp på stedet, sier Kileng til avisa Nordlys.

Mandag morgen ble kvinnen bekreftet omkommet.

Salangselva renner fra Bones i Bardu og ut i havet i Sjøvegan i Salangen.