Kjempetabbe da Glimt dominerte Sarpsborg 08

Bodø/Glimt stanget og stanget mot Sarpsborg som forsvarte seg med alt de hadde.

Bodø/Glimt – Sarpsborg 08 2–1

Se keepertabben til Sarpsborg og resten av målene i Sportsnyhetene øverst!

Tabelljumbo Sarpsborg 08 hadde tøff oppgave foran seg søndag kveld. Bodø/Glimt var før søndagens runde mestscorende i Eliteserien med 13 mål.

Det var tydelig at blåtrøyene fra Viken hadde planen klar da kampen gikk i gang. Allerede i det første minuttet av kampen falt de bakover på banen og lot hjemmelaget trille ball.

Taktikken så ut til å funke og Glimt hadde store problemer med å skape noe som helst på dem, men det var før Sarpsborg-keeper David Mitov Nilsson blandet seg inn.

Glimts høyreback Alfons Sampsted lempet ballen inn i boksen, og det som tilsynelatende så ut som enkel keepermat for Nilsson skulle vise seg å bli mål.

Sisteskansen klarte ikke å holde ballen, da tok det ikke lang tid før Kasper Junker fikk pirket ballen til Jens Petter Hauge som fikk en enkel jobb med å sende gultrøyene i ledelsen.

– Jens Petter Hauge har vært briljant i serieåpningen. Han kan utfordre, også har han det rykket som gjør at han kan utfordre, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen under FotballXtra.

Sarpsborg fortsatte å ligge tett og kompakt ut omgangen. Etter pause fortsatte Sarpsborg å ligge lavt, men da de fikk hjørnespark etter 54 minutter utnyttet de det for fullt.

Hjørnesparket ble headet utover mot 16-meteren, og der hadde Ole Jørgen Halvorsen plassert seg. Han fikk sendt avgårde et skudd som snek seg inn langs hjørnet til debutanten Joshua Smits. Dermed var lagene like langt.

– Spillemessig har det vært en del bra, men vi slipper inn en del for enkle mål. Da blir det ikke mye mål. Vi har tro på det vi driver med og jeg tror det vil bli utviklet, sier Ole Jørgen Halvorsen til Eurosport etter kampen.

– Vi har ingen grunn til å ta av

Men Glimt trengte bare fire minutter på å ta tilbake ledelsen. Etter å ha prøvd å spille seg gjennom blåtrøyenes forsvar gjennom hele kampen klarte de det.

Fredrik André Bjørkan dro på seg to mann, da han avanserte fremover i banen. Dermed ble Ulrik Saltnes stående alene og dette så Bjørkan. Saltnes vendte opp og la ballen vakkert i motsatt hjørne.

– De faller utrolig dypt. Heldigvis fikk vi utnyttet det, sier Saltnes til Eurosport etter kampen.

– Vi har ingen grunn til å ta av. Det er fire kamper spilt, sier målscoreren.

Flere mål ble det ikke. Dermed står Bodø/Glimt med full pott etter fire seriekamper. Sarpsborg står fortsatt med fire av fire tap.

– Det var en litt kjedelig kamp for å være ærlig, sier Patrick Berg til Eurosport.