Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hadia Tajik er gravid

Det skriver politikeren på sin egen Facebook lørdag.

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (36) skriver at hun og Kristian Skard (48) er tre måneder på vei.

– Me vert ein til i familien. No er eg tre månader på veg. Kristian og eg gler oss veldig, skriver Tajik.

Allerede som 23-åring fikk Tajik jobben som politisk rådgiver for Jens Stoltenberg, noe som da gjorde hun til den yngste ved statsministerens kontor noensinne.

Rogalendingen ble også den yngste statsråden noengang da hun i 2013 ble kulturminister.

Tajik og Skard har vært forlovet siden 2019.

– Kristian gikk ned på kne og fridde like før påske. Det var veldig fint, jeg svarte: «Selvfølgelig vil jeg det!», sier Tajik til VG som første omtalte frieriet.

Skard er tidligere journalist for Dagens Næringsliv, der han jobbet i 12 år. Nå er han seniorrådgiver i reklamebyrået Try.

Det vakte oppsikt da Tajik og Skard bekreftet forholdet sitt i november 2018.

Sammen med kollega Tore Gjerstad sto han bak flere av sakene om Trond Giske og varslene mot hans oppførsel.

– Gjennom sine 25 år som politisk reporter, så har Kristian skrevet mange saker fra norsk politikk. Han har skrevet kritisk om flere partier, deriblant Ap. Men vi møttes i en sammenheng som ikke var jobbrelatert. Den kontakten vi har hatt i jobbsammenheng har stort sett begrenset seg til at han og Tore Gjerstad dukket opp i døråpningen på kontoret mitt, har kritiske spørsmål og båndopptakeren på fra det øyeblikket de går inn i rommet. Så det har ikke vært noe i den kontakten som på noen måte har invitert til en avslappet sosial relasjon i utgangspunktet, svarte Tajik på spørsmål om hva hun tenker om å ha blitt sammen med en av de mest sentrale journalistene bak Giske-avsløringene.

Begge har vært gift tidligere.