Pulisic roses av Lampard etter supermålet

Unggutten var avgjørende da Chelsea slo Manchester City torsdag kveld.

Se sammendrag av Chelsea-Manchester City øverst i saken.

Christian Pulisic (21) har vært i storform etter at Chelsea returnerte fra koronapausen. Først kom han inn fra benken og utlignet i seieren mot Aston Villa før han scoret det første målet på Stamford Bridge i 2-1-seieren mot Manchester City.

— Pausen var tung for mange, men nå er jeg bare glad for å spille fotball igjen, sier amerikaneren til Chelsea sine hjemmesider.

— Vi var på hjemmebane, selvfølgelig i litt annerledes omstendigheter, men vi er glade for at vi fikk et godt resultat.

Nå får den unge amerikaneren skryt av sjefen for sin evne til å avgjøre viktige kamper.

— Jeg ville se om han kunne utgjøre en forskjell. Det gjorde han. Jeg planla alltid å starte med ham mot City for jeg vet hva han kan vise i slike typer kamper, sier Lampard og legger til:

Fakta: Christian Pulisic

Navn: Christian Mate Pulisic

Alder: 21

Nasjonalitet: USA

Posisjon: Ving

Tidligere klubber: Borussia Dortmund

— Han leverte og gjorde det veldig bra. Han er en ung spiller med så mye talent som bare må fortsette å jobbe. Han kan bli bedre og bedre, sier Chelsea-manageren om vingen.

FORNØYD: Frank Lampard var imponert over Pulisic' mot Manchester City
FORNØYD: Frank Lampard var imponert over Pulisic' mot Manchester City Foto: Daniel Leal-olivas

— Mye å spille for

Chelseas seier mot City gjør at London-laget befester sin posisjon på den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir kvalifisering til neste sesongs Champions League. Der akter Pulisic å bli værende.

— Det er mange kamper igjen. Vi ønsker å gå så langt som mulig i FA-cupen og avslutte sesongen sterkt så vi kan sikre oss en Champions League-plass. Vi har mye å spille for, konkluderer han.

Vil ta opp kampen mot City og Liverpool

Luken ned til jagende Manchester United og Wolverhampton er fem poeng etter runde 31. Da er avstanden opp til City og Liverpool større.

— De er to av de beste lagene i verden. De vil være der oppe, og det er tydelig at det er en avstand vi har lyst til å tette. Vi kan bli bedre med ballen og ha mer ballbesittelse, sier Chelsea-manageren som etterlyser mer stabile lagprestasjoner fremover.

— Det er et tydelig gap mellom oss og dem og det vil ikke tettes over natten med én eller to signeringer. Mye arbeid gjenstår, sier Lampard.