AVLYST: Stine Bredal Oftedal (i midten) og Kari Brattset (t.h.) får ikke spille ferdig mesterligaen i håndball. Her sammen med Nora Mørk, som inntil nylig også spilte i ungarske Györ.
AVLYST: Stine Bredal Oftedal (i midten) og Kari Brattset (t.h.) får ikke spille ferdig mesterligaen i håndball. Her sammen med Nora Mørk, som inntil nylig også spilte i ungarske Györ. Foto: Vidar Ruud

Kvinnenes mesterliga i håndball er avlyst

Kvinnenes mesterliga i håndball for sesongen 2019-20 vil ikke bli fullført. Det har styret i det Europeiske Håndballforbundet besluttet.

Turneringen ble i vinter avbrutt på grunn av viruspandemien, men det Europeiske Håndballforbundet, EHF, hadde planlagt å avvikle en utvidet finalehelg i Budapest. Den skulle foregå 3. til 6. september med kvartfinaler, semifinaler og finale. Finalehelgen er nå avlyst.

– Som følge av fortløpende og grundig analyse av den globale helsesituasjonen, og med vekt på at lagenes og spillernes helse og sikkerhet har høyeste prioritet, har EHF i dag besluttet at finalehelgen er avlyst, heter det i en uttalelse på forbundets nettsted.

– Vi har holdt tett kontakt med Ungarns håndballforbund, som oppdaterte oss om begrensninger på internasjonal reisevirksomhet og tiltak med betydning for store arrangementer. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til utviklingen i Europa, og vi ønsket å fatte en beslutning i god tid for alle de involvertes skyld, sier EHF-president Michael Wiederer.

– Vi har hele tiden sagt at vi vil avvikle kamper bare om det er trygt å gjøre det.

Skuffelse

Generalsekretær Gabriella Horvath i Ungarns håndballforbund sier at hun er skuffet.

– Vi var klare til å avvikle turneringen, men vi står overfor en ekstraordinær situasjon, og helse og sikkerhet går foran alle andre hensyn, sier hun.

I kvartfinalene skulle blant annet Györ spille mot CSM Bucuresti og Esbjerg skulle møte Buducnost Podgorica. Både Györ og Esbjerg har flere norske landslagsspillere i troppen, deriblant Stine Bredal Oftedal (Györ) og Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg).

Kvartfinalene var CSM Bucuresti - Györ, Buducnost Podgorica – Esbjerg, Rostov Don – Brest Bretagne og Valcea – Metz.

Mennenes mesterliga spilles ferdig

Beslutningen om å avlyse finalehelgen ble fattet på et videostyremøte fredag. Styret besluttet samtidig at det skal legges ekstra vekt på å promotere kvinnehåndball neste sesong. Den nye mesterligasesongen skal starte som planlagt 12. september. Gruppetrekningen foretas 1. juli.

Når det gjelder mesterligaen for menn er det fortsatt meningen å avslutte 2019-20-sesongen med finalehelg i Köln. Det skal skje i romjula.

(©NTB)