Denne steinen vekker oppsikt i sosiale medier.
Denne steinen vekker oppsikt i sosiale medier. Foto: Murat Sengi

Trump-lignende steinformasjon vekker oppsikt

En gammel steinformasjon i Tyrkia tiltrekker seg turister og oppmerksomhet i sosiale medier etter at folk påpekte at den ligner en silhuett av USAs president Donald Trump.

Etter at bilder av steinen, som ligger i den tyrkiske byen Silifke, begynte å sirkulere på sosiale medier har mange lokale besøkt steinformasjonen for å ta bilder, skriver Al Jazeera.

Dersom den fotograferes fra siden kan steinen minne om den amerikanske presidenten, og man kan se både en hake, nese, lepper og hår. Mustafa Kaya, leder i Bukdegirmeni-nabolaget, forteller at steinen ble populær etter at Trump vant valget i 2016.

– Silhuetten har vært der i årevis. Våre folk har sett den konstant. Men da Trump ble president, begynte alle å sammenligne den med Trump. Vi ser også likheten, sier Kaya til den tyrkiske nettsiden Son Dakika.

Bildene av steinen går nå sin seiersgang på sosiale medier.

– Herr president, naturen i Tyrkia har malt deg i stein, skriver en Twitter-bruker.

En annen sammenligner steinformasjonen med den berømte skulpturen Mount Rushmore i South Dakota, som viser fire tidligere amerikanske presidenter.

– Alle kjenner Mount Rushmore med skulpturer av amerikanske presidenter. Hva med «Trump Rock» i byen Silifke sør i Tyrkia? skriver Umut Acar.