Gabrielle ønsker å satse på skuespillerdrømmen

Artisten Gabrielle (35) fikk blod på tann da hun spilte i seriesuksessen «Hjem til jul».

Gabrielle Susanne Solheim Leithaug har stått på de største scener rundt om i landet, og har gitt oss monsterhits som «Fem fine frøkner», «Ring meg» og «Bordet».

September 2019 kom hun ut med albumet «Snart, Gabby», som høstet en firer hos VG, mens Dagbladet trillet en god femmer på terningen.

Fredag lanserte Gabrielle en ny sang. «Sånn som deg»

– Det er en litt annerledes Gabrielle-sang sier artisten om sin egen melodi.

– En upp-tempo gladlåt som jeg bare måtte gi ut sier Gabrielle til TV 2.

Barndomsdrøm

Men som barn var det et helt annet yrke artisten ønsket å bli profesjonell i.

– Jeg har alltid drømt om å gjøre skuespill helt siden jeg var liten. Du kan spørre foreldrene mine og familien min om det. Så da jeg fikk muligheten til det, så var det helt uvirkelig.

For før sommeren 2019 fikk Gabrielle muligheten til å delta i Netflix-serien «Hjem til jul», sammen med store navn som Ida Elise Broch, Anette Hoff, Dennis Storhøi og svenske Felix Sandman.

Serien ble en suksess, og i skrivende stund – i den hete sommervarmen – spilles sesong to inn.

– Vi spiller inn vinterting midt på sommeren. Det er veldig rart, man skal komme i julestemning, sier Leithaug, og fortsetter:

– Forrige sesong, da vi spilte inn julemiddagen, da var det kjempevarmt og sol ute – mens det var det pinnekjøtt og reinsdyr inne. Det er helt absurd, men det funket jo. Det gikk veldig bra.

Medvirkende, fra venstre: Dennis Storhøi, Anette Hoff, Line Verndal, regissør Per-Olav Sørensen, Hege Schøyen, Oddgeir Thune og Stian Blipp. Foran fra venstre: Ida Elise Broch, Felix Sandmann, Kingsford Siayor, Mads Sjøgård Pettersen og Gabrielle Leithaug.
Medvirkende, fra venstre: Dennis Storhøi, Anette Hoff, Line Verndal, regissør Per-Olav Sørensen, Hege Schøyen, Oddgeir Thune og Stian Blipp. Foran fra venstre: Ida Elise Broch, Felix Sandmann, Kingsford Siayor, Mads Sjøgård Pettersen og Gabrielle Leithaug. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Vil fortsette

På spørsmål om 35-åringen ønsker seg flere ulike roller, svarer hun kontant:

– Ja, absolutt. Helt uten tvil. Jeg vil drive mye mer med skuespill og lære mer. Jeg er helt ulært i dette, så jeg vil suge til meg all lærdom om yrket og forskjellige teknikker, forteller hun.

– Jeg var livredd da hun skulle spille inn den første sesongen av «Hjem til jul». Men det gikk jo veldig bra.