54 millioner har sett TikTok-en – nå trues tobarnsmoren på livet

– Jeg har fått drapstrusler. Folk sier at jeg er en forferdelig mamma, og at jeg gir barna traumer, fortviler Krysta Meyer etter at videoen hennes gikk viralt.

Den amerikanske småbarnsmoren Krysta Meyer (27) har fått hard medfart etter at hun nylig la ut en video på TikTok.

I videoen blir den åtte måneder gamle sønnen, Oliver, kastet ut i et svømmebasseng under en svømmetime på Little Fins Swim School i Colorado Springs.

FÅR GJENNOMGÅ: Krysta Mayer ble tatt på senga over den enorme responsen videoen hennes fikk.
FÅR GJENNOMGÅ: Krysta Mayer ble tatt på senga over den enorme responsen videoen hennes fikk. Foto: Krysta Mayer

Svømmelæreren kaster gutten ut i bassenget, før hun går ned i vannet og gir ham skryt for å ha vippet rundt i vannet slik at han får puste.

– Oliver imponerer meg hver uker, skriver Meyer på TikTok.

Hun er stolt over at gutten allerede har lært seg å snu seg rundt i vannet.

– Jeg kan nesten ikke tro på at han bare har gått der i to måneder, og lærer så fort. Han er en liten fisk, fortsetter hun.

– Kjemper for livet

Ikke alle seerne er like imponert, og Meyer har de siste dagene blitt truet på livet av rasende mennesker som mener at Oliver blir mishandlet.

– Den lille gutten svømmer ikke. Han kjemper for livet sitt, kommenterer en seer.

I et intervju med BuzzFeed, sier Meyer at hun har mottatt uttallige meldinger etter at hun la ut videoen, som er blitt sett 54 millioner ganger, på TikTok-siden sin.

– Mange ser bare en unge som blir kastet ut i vannet, og tenker: «Det er ikke bra! Du burde ikke gjøre det!». Jeg har fått drapstrusler. Jeg har opplevd at folk forteller meg at jeg er en forferdelig mamma, og at jeg utsetter barna mine for fare og at jeg gir dem traumer, sier hun.

Hun har måttet legge videoen ut på nytt, siden den for noen dager siden ble slettet etter at noen rapporterte den.

I et intervju med mammanettstedet Motherly sier Meyer dette:

– Jeg skjønner greia, det ser fælt ut. Dette er ikke for alle.

– Hater sosiale medier

I et innlegg på Facebook skriver Meyer at hun hater sosiale medier etter alt oppstyret videoen har forårsaket:

The amount of messages I’ve been receiving. From companies asking to work with me rather it’s advertising their products or from licensing my video to death threats. 😒 I hate social media. But anyways, I plan on making a YouTube vlog talking about swim class and why we do what we do. Incase no one knows what video I’m referring to it’s the video posted below. What I need from y’all is recommendations on what my vlog should even cover or some questions some of y’all may have. Lastly, I will be taking some time off social media after this vlog because this is just fricken Insane right now.

Publisert av Krysta Meyer Søndag 21. juni 2020

– Det ser ikke alltid pent ut

Little Fins-sjef Lauri Armstrong at de ønsker å lære barn mellom seks måneder og tre år å «vurdere situasjonen og finne en exit-strategi».

Målet er å unngå at barna drukner i for eksempel et plaskebasseng eller når det er i svømmehallen.

Instgram-siden sin beskriver svømmeskolen seg som «lederne i kampen mot drukning».

– Våre instruktører er høyt utdannet, og vi tilbyr konstant profesjonelle utviklings-workshopper for å være helt oppdatert på den siste sikkerhetsinformasjonen. I videoen kaster Jill babyen i bassenget. Vi gjør dette som en del av vår sikkerhets- og overlevelseskurs fordi, når et barn faller i vannet, er det ikke alltid grasiøst og pent. Det kan være en desorienterende opplevelse, sier hun.

Advarte mot «Synk eller svøm»-teknikken

I en studie foretatt i Storbritannia i 2017, ble det konkludert med at den såkalte «Synk eller svøm»-teknikken kan være skadelig for unge hjerner.

Det amerikanske barnelegeforbundet American Academy of Pediatrics (AAP) meldte i år 2000 at det ikke fantes noen forskning som tilsa at så tidlig trening på overlevelsesteknikker hadde noe å si for antall drukningsulykker.

AAP gikk i fjor ut og anbefalte at alle barn over ett år burde lære seg å svømme.

«Barnet ditt burde lære grunnlegende svømmekunnskaper, som å gå ut i vannet, komme opp til overflaten, snu seg rundt, komme seg minst 22 meter fremover, og komme seg ut av vannet,» skrev de.