Derfor har han en maske i verstingbilen

– Det er en helt vill pappabil!

Forrige generasjon Audi RS 6 er for mange den ultimate familiebilen. Den har de samme praktiske egenskapene som en vanlig Audi A6 stasjonsvogn – men er i tillegg utstyrt med en særdeles potent V8-motor.

I tillegg har den egen RS-styling, inkludert barske og brede hjulbuer, som gir den en helt spesiell tilstedeværelse.

For ikke å snakke om lydbildet, som kan gi en hver bilentusiast frysninger.

Sarim Syed har tidligere eid en rekke heftige biler fra BMW – men da muligheten dukket opp for å sikre seg en RS 6 Performance, var det bare å kaste seg på.

Her er den i Norge – verdens raskeste stasjonsvogn

Skummelt rask

– Jeg har ønsket meg en slik en god stund, og da jeg fikk spart opp nok penger var det bare å la det stå til, forteller en tydelig fornøyd Syed.

Med så mye krefter, kan det være fristende å gi litt gass. Mens en "vanlig" RS 6 har 560 hk – har Performance-utgaven hele 605 hk. Den gidder ikke å bruke med enn 3,7 sekunder på sprinten fra stillestående til 100 km/t.

Det kan være fort gjort å bli "fersket" av en fotoboks i et uoppmerksomt øyeblikk.

– Hehe, ja. Men nå har jeg kjøpt denne masken. Så kanskje det kan hjelpe, hvis jeg skulle være uheldig med en fotoboks, smiler Syed spøkefullt.

– Har du brukt den ennå?

– He he. Nei, ikke ennå. Den er nettopp kjøpt inn – og vi tenkte det kunne være kult å bruke den på noen bilder. Så vi får se.

PS: Broom har vært i kontakt med UP for å snakke om dette med maske når man blir tatt i fotoboks – og generelt rundt fokus på fart og sikker kjøring i sommer. Oppfølging kommer.

Denne masken kan du dukke opp hvis sjåføren av bilen skulle bli stoppet i en fotoboks.
Denne masken kan du dukke opp hvis sjåføren av bilen skulle bli stoppet i en fotoboks.

Audi RS6: Denne bilen lurte meg trill rundt

Fersk bil

Han har eid bilen bare kort tid – og liker å bytte ofte. Men denne tror han skal få være med lenge. Relativt sett, i alle fall.

– Jeg vil ha denne fram til nyttår, i alle fall. Det er lenge. Den forrige hadde jeg bare tre-fire måneder. Akkurat nå føler jeg imidlertid at jeg skal ha denne en stund. Det er en perfekt familiebil, forteller han.

I tillegg til det, brukes den til å cruise rundt og nyte sommeren i.

– Den gjør begge deler på en ypperlig måte.

Slik gikk det da Broom testet Audi RS 6 i nesten 300 km/t

Bruktmarkedet

Fordi RS6-en er så populær, er det etterhvert begynt å bli en god del av dem på bruktmarkedet.

De tidlige utgavene av forrige generasjon, 2013-2014-modeller, får du nå fra rundt 770.000 kroner. Så kan du legge på prisen etterhvert som du går for nyere modeller – og selvsagt om du velger Performance-utgaven.

Ny kostet disse bilene fort nærmere to millioner kroner. Så det er mye å spare på bruktmarkedet.

Vi dro til Los Angeles for å teste NYE Audi RS 6

VIDEO: Nye Audi RS6 er også på plass. Den har fortsatt en V8-motor – som yter 600 hk. Den gjør 0-100 km/t på 3,6 sekunder. Broom-Benny har testet: