Twitter skjuler ny Trump-melding

Twitter besluttet tirsdag å skjule enda en av twitter-meldingene til USAs president. En melding han skrev tirsdag er ifølge selskapet støtende.

Tirsdag kveld har Twitter valgt å skjule en av president Trumps meldinger på mikrobloggtjenesten. Ifølge nyhetsbyrået har meldingen fått merkelappen «støtende», og bryter derfor retningslinjene deres.

– Denne tweeten brøt Twitters regler om støtende atferd. Twitter har imidlertid fastslått at det kan være av offentlig interesse at tweeten fortsetter å være tilgjengelig, står det om du trykker deg inn på meldingen.

Til nyhetsbyrået AFP forklarer Twitter at meldingen ble fjernet da «den kommer med trusler om skade mot en bestemt gruppe».

I etterkant av demonstrasjoner

Den aktuelle meldingen ble publisert klokka 14.45 tirsdag, og omtalte demonstrasjoner i hovedstaden.

– Det vil aldri være en autonom sone i Washington D.C. så lenge jeg er presidenten deres. Om om de forsøker seg, vil de bli møtt med kraftig makt, skriver presidenten.

Ifølge The Washington Post kom meldingen i etterkant av mandagens demonstrasjoner, da demonstranter uten hell forsøkte å rive ned en statue av president Andrew Jackson. Demonstrantene, som begynte protestene etter George Floyds dødsfall i Minneapolis, har ifølge Politico som mål å etablere en politifri sone i området.

Ble rasende etter faktamerking

I slutten av mai merket mikrobloggtjenesten Trumps meldinger for første gang, da for melding som omtalte stemmegivning per post, og at det ville føre til valgfusk. Den gang var det en faktasjekk som ble lagt ved meldingene hans.

I etterkant av Twitters grep i slutten av mai var presidenten rasende.

– Twitter undertrykker ytringsfriheten og jeg som president vil ikke la det skje, tordnet Trump da.

Ifølge Cnet ble også en av meldingene hans under demonstrasjonene i etterkant av George Floyds dødsfall i Minneapolis også merket senere, og omtalte at den glorifiserte voldsbruk.