NYKTER: Miley Cyrus er blitt nykter
NYKTER: Miley Cyrus er blitt nykter Foto: Willy Sanjuan

Oppdaget tragisk familiehistorie – da tok hun et overraskende valg

GOD KVELD NORGE (TV 2): Superstjernen åpner opp om operasjonen og familiehistorien som førte til at hun la flasken på hyllen.

Miley Cyrus var raskt ute med å tilpasse seg den nye tilværelsen da de amerikanske restriksjonene kom i forbindelse med COVID-19-viruset.

Hun startet «Bright Minded», et talkshow på Instagram Live. Her har hun hatt gjester som Elton John, Demi Lovato, Kerry Washington og Selena Gomez.

I et intervju med Variety forteller hun om hygieneforholdene under pandemien.

– De siste fire månedene har jeg vasket håret mitt to ganger, den ene var før jeg møtte Elton John, sier hun.

Operasjon

Under intervjuet kommer det frem at Cyrus har hatt en stemmebåndsoperasjon som følge av overbruk av stemmen.

– Jeg har vært på turne siden jeg var 12 år gammel, og det er ikke turneen som er det vanskeligste. Det er sene kvelder, «meet and greet» med fans og generelt mye snakking, forklarer hun.

Hun beskriver tiden etter operasjonen, i november, som en forferdelig periode.

– Jeg hadde hele fire uker hvor ikke fikk lov til å snakke. Jeg ble kjempesterk i den ene armen fordi jeg skrev så mye på en tavle når jeg gjorde møter eller kjeftet på mamma, sier hun.

Likevel er det et viktig lyspunkt:

– Det forberedte meg på det rolige og stille, fortsetter hun.

Nykter

Som følge av stemmeoperasjonen måtte Cyrus holde seg nykter, men det er ikke kun derfor hun har hold seg slik.

– Jeg har vært nykter de siste seks månedene. I starten handlet det om denne stemmebåndsoperasjonen, men jeg har tenkt mye på min mor, sier hun før hun fortsetter:

– Min mor var adoptert og jeg har arvet noen av de følelsene hun har hatt. De følelsene av å bli forlatt og det å ha lyst til å bevise at du er god nok. Min fars foreldre gikk fra hverandre da han var tre år gammel, så min far oppdro seg selv. Jeg undersøkte familiehistorien min som har mye rusavhengighet og mentale utfordringer, sier artisten åpenhjertig.

Hun forteller at hun aldri har følt seg bedre.

– Det er vanskelig spesielt når man er så ung. Det er mye stigma rundt det å drikke. «Du er ikke noe gøy», er ting folk sier. Men jeg vet at jeg er gøy. Det jeg elsker med å være nykter er å våkne opp 100 prosent hver dag i istedenfor å våkne groggy, avslutter hun.