DEMONSTRASJONER: Flere demonstranter samlet seg utenfor Det hvite hus for å prøve å rive ned den 15 tonn tunge statuen av Andrew Jackson. Foto: Eric BARADAT / AFP)
DEMONSTRASJONER: Flere demonstranter samlet seg utenfor Det hvite hus for å prøve å rive ned den 15 tonn tunge statuen av Andrew Jackson. Foto: Eric BARADAT / AFP) Foto: Eric Baradat

Forsøkte å rive ned statue:

Trump truer med fengselsstraff

Mandag forsøkte demonstranter å rive ned en statue av tidligere president Andrew Jackson ved Det hvite hus.

Demonstrantene festet et tau rundt halsen på den 167 år gamle statuen, men politiet avbrøt nedrivningen, skriver Washington post.

Andrew Jackson var USAs syvende president. Han var også en slaveeier, og kjent for å sin svært dårlige behandling av USAs urbefolkning.

- Flere personer er arrestert i D.C. for skammelig hærverk i Lafayette Park, skriver president Donald Trump på Twitter og viser til statuen og hærverk på St. Johns kirken, som ligger like ved.

Statuer av personer knyttet til slaveri og kolonialisme, er blitt revet en rekke steder i USA, og i europeiske land den siste tiden. Noen er blitt fjernet av lokale myndigheter, mens andre er revet over ende av demonstranter og aktivister.

– Vær oppmerksom på at dette kan føre til ti år i fengsel, ifølge loven Veteran’s Memorial Preservation Act, skriver Trump videre.