LITE HYGGELIG: Dette synet møtte Elisabeth Jøraholmen på tur forleden dag. Hun forteller at det var helt uventet, og overraskende.
LITE HYGGELIG: Dette synet møtte Elisabeth Jøraholmen på tur forleden dag. Hun forteller at det var helt uventet, og overraskende. Foto: privat

Dette bildet vekker oppsikt: – Forferdelig

Det som skulle bli en hyggelig tur viste seg å bli noe helt annet etter å ha møtt på en død elg.

Elisabeth Jøraholmen fra Alta har ferie, og har i det siste brukt tiden utendørs. Hun kom nylig over et trist syn da hun var på tur i Fjellskogen i Alta kommune.

Mens hun gikk i fjellet, fikk hun øye på geviret til elgen på avstand. Da tenkte hun ikke så mye mer på det før hun kom nærmere.

– Jeg tenkte først det var en del kvister som lå rundt. Men da jeg kom nærmere så jeg at det var piggtråd. Det var uventet, sier hun til TV 2.

I området der hun fant den døde elgen er det ingen gårder eller steder man kan henge opp piggtårder. Derfor tror hun at elgen har gått noen kilometer før den har satt seg fast i et tre.

– Det er helt forferdelig. Den elgen må ha lidd en langsom og grusom død, sier Jøraholmen.

– Stakkars

På bildene kan man tydelig se at det ikke er så mye igjen av elgen.

– Tydeligvis har det vært rovdyr og forsynt seg. Stakkars.

I etterkant av funnet, valgte hun å ta bilder av elgen, samt dele disse på sin private Facebook-konto.

– Jeg ville vise folk hva som kan skje om det ligger og slenger sånne ting rundt omkring. Det er til stor fare for dyr. Det er rett og slett bare slurv, sier hun til iFinnmark.

Elgen har helt klart surret seg fast i masse piggtåd, og satt seg fast i et tre uten å komme seg løs.
Elgen har helt klart surret seg fast i masse piggtåd, og satt seg fast i et tre uten å komme seg løs. Foto: Privat

Her har hun fått masse reaksjoner fra folk som reagerer.

– Det er mange dyreelskere der ute, og det skulle bare mangle at man bryr seg. Dette er tragisk, sier Jøraholmen til TV 2.

– Tragisk

Virksomhetsleder for miljø, park og idrett i Alta kommune, Jon-Håvar Haukland, syns også slike hendelser er tragiske, og at det er forferdelig å tenke på dyrets lidelse før den dør.

Han forteller at det ikke er tillatt å gjerde med piggtråd.

– Det er ikke tillatt å gjerde med piggtråd. Den som setter opp gjerde er ansvarlig for det. Når gjerdet ikke har en funksjon lenger skal den som eier gjerdet ta det ned, sier han til iFinnmark.