ANKLAGET: Justin Bieber ankommer en boklansering på Hotel Peninsula i Paris, juni, 2020, September, 2014.
ANKLAGET: Justin Bieber ankommer en boklansering på Hotel Peninsula i Paris, juni, 2020, September, 2014. Foto: Stella Pictures

Justin Bieber anklaget for seksuelle overgrep – Twitrer sin uskyld

– Dette er rykter, men seksuelle overgrep er ikke noe jeg tar lett på, skriver Bieber på Twitter.

To kvinner har anklaget popstjernen Justin Bieber for å ha begått seksuelle overgrep mot dem.

Twitrer sin uskyld

Justin Bieber bryter nå tausheten, og den 26-årige popstjernen har delt flere tweets, hvor han forteller at anklagerne er falske, skriver The Guardian.

Det er ganske sjeldent at Justin Bieber kommenterer personlige forhold på denne måten.

– Jeg har for vane å ikke ta opp tilfeldige beskyldninger som har blitt rettet mot meg gjennom hele karrieren, men etter å ha snakket med min kone og min manager, har jeg valgt å bryte stillheten i kveld, skriver Bieber på Twitter.

– Dette er rykter, men seksuelle overgrep er ikke noe jeg tar lett på. Jeg ønsket å komme med en uttalelse med en gang, men av respekt for de mange ofrene som sliter med dette hver dag, ville jeg sørge for at jeg hadde samlet nok fakta før jeg kom med en uttalelse, skriver han videre i en tweet.

– Det siste døgnet har det dukket opp en ny Twitter-melding, som forteller en historie om meg, hvor jeg skal ha vært involvert i et seksuelt overgrep 9. mars, 2014 i Austin, Texas på Four Seasons Hotel. Jeg vil gjerne gjøre det helt klart. Det er ingen sannhet i denne historien. Faktisk var jeg, som jeg snart skal vise, aldri tilstede der, forteller Bieber, som videre deler en tweet som viser at han befant seg på gata i Austin med sitt crew den gjeldende dagen.

– Eventuelle påstander om seksuelle overgrep må tas veldig alvorlig, og det er også grunnen til at jeg måtte svare. Men denne historien er faktisk oppdiktet, og det er grunnen til at jeg nå vil samarbeide med Twitter og myndighetene for å ta affære i saken, skriver popsangeren videre.

Sexanklager

Hans svar på tiltale kommer etter at to Twitter-brukere nylig har anklaget ham for seksuelle overgrep.

Overgrepene skal ifølge de to kvinnene ha funnet sted i henholdsvis 2014 og 2015.

En kvinne hevder hun var på vei til Justin Biebers hotellrom i Texas etter en konsert i 2014.

Her skal han angivelig ha tvunget henne til å ha sex med henne, selv om hun «gjentatte ganger ba ham om å stoppe».

En annen kvinne hevder hun hadde sex med popstjernen året etter i New York.