Mann voldtok og mishandlet kona over flere år – risikerer forvaring

Morgen etter bryllupsfesten fikk konen et slag i ansiktet av mannen. Det var starten på tolv års mareritt. Nå risikerer en 37 år gammel mann forvaring etter en rekke voldtekter og mishandlinger av sin daværende ektefelle.

37-åringen fra Oslo er tiltalt for å ha sikret seg samleie ved vold eller truende atferd ved flere anledninger, forsøk på det samme, samt for en rekke tilfeller av fysisk mishandling, og brudd på besøksforbud.

Hendelsene begynte allerede dagen etter bryllupsfesten i 2006. Morgen etter de hadde giftet seg ble hun slått i ansiktet.

Hendelsene fortsatte gjennom tolv år i parets bolig på Oslos østkant. I tiltalen blir det vekt på at mishandlingen er grov fordi det har pågått over lang tid.

Ifølge skal mannen ha slått kvinnen med gjenstander, blant annet en hockeykølle.

Truet med voldtekt av familie

Retten skriver også at «han kontrollerte hvilke klær hun fikk ha på seg, hvor hun fikk gå, hva hun fikk gjøre, og hvem hun fikk ha kontakt med, herunder nektet han henne å være sammen med venner og gå på norskkurs.»

I tillegg skal han ha truet med å utsette søsteren og moren til sin daværende kone for seksuelle overgrep, står det i tiltalen.

Tok kontakt, til tross for besøksforbud

Den siste hendelsen som er nevnt i tiltalen stammer fra 22. mai 2018, da han tok kvelertak på ektefellen og truet med å drepe henne. Mannen fikk besøksforbud 20. september 2018, men tok gjentatte ganger kontakt med kvinnen.

Retten har lagt ned påstand om forvaring for mannen, samt opprettholdelse av besøksforbudet. Det er satt av fem dager til rettssaken i Oslo tingrett.

(TV / NTB)