Travel natt for politiet i hele landet

Flere politidistrikter har hatt så mye å gjøre natt til søndag, at de ikke har hatt kapasitet til å ta unna alt.

Troms politidistrikt ser ut til å komme med en god beskrivelse av natten i store deler av landet:

«God morgen, Troms! Vi kan så smått begynne å oppsummere denne midtsommernatta: Den har vært hektisk», skriver de på Twitter.

Videre opplyser de at det har kommet inn cirka 20 meldinger om feststøy, samt flere meldinger om vinglete kjøring som de ikke har hatt mulighet til å prioritere.

«Omtrent alle tettsteder har hatt en slåsskamp», skriver de, før de avslutter med å melde at russen «har kost seg i byen, uten de helt store ordensproblemene».

Også Sør-Vest politidistrikt melder om en travel natt:

Feststøy

Politiet i Agder melder at de har hatt en del ordensoppdrag i løpet av natten.

«Mye folk ute i Arendal og Kristiansand. Også mange oppdrag knyttet til høy musikk på private adresser», skriver de på Twitter.

Totalt er seks personer innbragt for ordensforstyrrelser og/eller beruselse i distriktet, og politiet har sett seg nødt til å avslutte flere fester.

Det har også politiet i Finnmark vært nødt til. De melder om mye feststøy over hele fylket.

«Mange fester fikk besøk av politiet og mange personer ble bortvist fra sentrum i flere byer», opplyser de.

Også i Bærum har politiet måttet rykke ut til festligheter som har gått for langt:

Ikke kapasitet til alt

Politiet i Møre og Romsdal melder at de i løpet av natten har mottatt svært mange meldinger om feststøy, høy musikk og forstyrring av natteroen.

– Meldingene har kommet fra hele politidistriktet, men særlig mange i Ålesund, melder de på Twitter.

Vest politidistrikt slutter seg til rekken:

«Drøyt 400 telefonbevegelser. 151 loggførte oppdrag, drøyt 40 av disse i kategorien "forstyrrelse nattero-høy musikk-ordensforstyrrelse", hovedsakelig fra stor-Bergen».

Videre opplyser de at de ikke har kapasitet til å respondere på alt av mindre alvorlighet.

Mye russ ute

Politiet i Oslo måtte i de tidlige morgentimene søndag, rykke ut til Hvervenbukta etter melding om et tyvetalls busser på stedet og slagsmål mellom flere russ.

«Vi har ikke kommet i kontakt med noen som har vært involvert i slagsmål, men fortsetter undersøkelsene. Bussene blir etter hvert sendt avgårde for å avslutte festingen», opplyste politiet.

Også på en rasteplass ved E16 på Gardermoen har det vært en stor ansamling av russebusser med mange personer natt til søndag, melder Øst politidistrikt.

«Busser med tilhørende folk bortvist fra Romerike for resten av natta», melder de.

– Snorket veldig høyt

I tillegg til de nevnte, melder flere andre politidistrikt om slåsskamper, feststøy og andre hendelser relatert til rus og alkohol.

Blant annet forteller politiet om en person på Varhaug, som meldte om at en mann hadde lagt seg til å sove utenfor naboens hus.

«Melder vet ikke hvem mannen er, men trodde ikke han var skadd. Han snorket veldig høyt», melder Sør-Vest politidistrikt.

En patrulje rykket ut til stedet.

– Fikk vekket mannen og sendt ham i marsj hjem i seng for å sove videre der, skriver politiet.