Skandalestart: Normanns klubb tapte 1-10

Rostov kjemper om Champions League, men var sjanseløse mot dumpekandidaten Sotsji. Det er det en god grunn til.

TAPTE: Mathias Normanns Rostov. Her fra forrige møte med Sotsji. Foto: Valery Matytsin/TASS/Sipa USA
TAPTE: Mathias Normanns Rostov. Her fra forrige møte med Sotsji. Foto: Valery Matytsin/TASS/Sipa USA

Mathias Normann og hans lagkamerater i Rostov er i karantene etter seks positive virustester. Klubben måtte sende ungdomslaget til Sotsji og ble slått 10-1.

Ifølge Sport-Express er Normann en av dem som har testet positivt. De fem andre smittede er ifølge avisen Roman Eremenko, Khoren Bajramjan, Ivelin Popov, Arsenij Logasjov og Denis Hadzjikadunitsj. Opplysningene skal være bekreftet av klubben.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Mathias Normann fredag kveld.

Som følge av de positive testene tidligere denne uken er 42 spillere og ansatte i Rostov satt i karantene.

Rostov ba innstendig om at kampen måtte utsettes fordi hele A-stallen er i karantene i hjembyen, men Sotsji motsatte seg det, og kampen ble spilt som oppsatt. Til Sotsji kom Rostov med åtte spillere fra U-laget og 10 fra juniorlaget.

Flere av de beste spillerne på ungdomslaget var med i en internkamp nylig og er dermed også i karantene.

Sarkastisk

Rostov-trener Valerij Karpin sa til klubbens nettsted sarkastisk at Sotsjis holdning har avgjort kampen om fair play-prisen i russisk fotball denne sesongen. Ikke minst fordi Sotsji tidligere i sesongen fikk en kamp utsatt på grunn av skadeproblemer.

– Hvis smittetilfeller under en global pandemi ikke er å regne som force majeure, så vet jeg ikke hva som skal til. Krig, kanskje, sa han og gjorde det klart at han synes ligaen burde grepet inn og utsatt kampen tross Sotsjis innvendinger.

Ungdommene ledet

Eldstemann i laget som startet i Sotsji var 19 år. Likevel tok Rostov ledelsen i første minutt ved Roman Romanov, men nedrykkstruede Sotsji vendte til 10-1 mot de mesterligajagende gjestene.

Alexander Kokorin scoret tre ganger for Sotsji, som ledet 4-1 ved pause.

Sotsji la før kampen på sin Instagram-konto ut et bilde av en skoleelev ved pulten sin halvt nedsunket i en sump, som en illustrasjon av gjestenes lagoppstilling. Meldingen ble senere slettet, men den brukes flittig av russiske medier.

Rostovs neste kamper i russisk superliga er mot Arsenal Tula 27. juni og mot Krasnodar 1. juli.

(©NTB)