Søte sommerfristelser på 1-2-3

Wenches små desserter er laget med norske jordbær og er en skikkelig smaksbombe.

Her får du to oppskrifter på enkle og smakfulle desserter.

Eton mess er en klassisk engelsk dessert. Wenche lager en norsk sommerversjon med jordbær. Anrettes porsjonsvis i glass rett før servering.

Dette trenger du til 6 personer:

  • 3 dl kremfløte eventuelt vaniljekesam
  • 100 g myk kremost, naturell
  • 2-3 ss fint sukker eller melis
  • Frø fra vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
  • Eventuelt 1 ss saft fra sitron eller lime
  • 16-18 grovknuste pikekyss/marengs, eventuelt havreflarn eller Oreokjeks
  • Norske jordbær, eventuelt annen frukt, delt i biter

Slik gjør du:

Pisk kremfløte, vend inn myk kremost og rør til en glatt fyldig masse. Smak til. Sett kaldt før servering.

Servering: Legg lagvis lettpisket krem/vaniljekesam, grovknuste marengs/pikekyss eller grovknuste kjeks og jordbær.

Oppskrift på sprudlende jordbær isbombe:

Legg kuler med is og biter av jordbær og knuste kjeks i høye glass og hell over eplecider (alkoholfri) eller musserende vin rett før servering.