SMITTERISIKO: Varmmat lå ubeskyttet og var feil oppbevart, ifølge politiet.
SMITTERISIKO: Varmmat lå ubeskyttet og var feil oppbevart, ifølge politiet. Foto: Oslo politidistrikt

Stengte strandkiosker – advarer mot matforgiftning

En kontroll førte til umiddelbare reaksjoner fra kemneren og politiet.

Tirsdag gjennomførte politiet og A-krimsenteret ved Oslo kemnerkontor kontroller av to serveringssteder ved Oslofjorden.

Formålet var å undersøke om smittevernstiltak ble fulgt, samt om matsikkerheten var ivaretatt, ifølge Oslo politidistrikt.

Den ene utsalgsvognen ble stengt umiddelbart og pålagt å fjerne seg fra området innen kort tid, skriver politiet på sin Facebookside.

– Årsaken var manglende serveringsbevilling, manglende kunnskap og rutiner rundt elementær hygiene og matsikkerhet, melding om drift til Mattilsynet og manglende arbeidskontrakter, opplyser politiet.

De ansatte hadde ikke håndvask eller såpe, og kunne skylle hendene i en kommunal dusj 50 meter unna.

Varmmaten lå udekket, noe som førte til en potensielt høy smitterisiko. I tillegg var det høy risiko for matforgiftning, ettersom det ifølge Mattilsynet kan være farlig å spise vårruller som oppbevares i noen timer på feil måte.

Det viste seg at matvogna ifølge Oslo kommune var oppstilt i strid med avtalen, og at virksomheten hadde koblet seg på strøm i nærheten uten tillatelse.

En annen kiosk i samme område ble pålagt stans av servering av varmmat, og maten måtte destrueres på stedet. I tillegg til at varmmaten ikke var godt nok tildekket og feil oppbevart, manglet det serveringsbevilling.