Via appen kan du kjøle ned mange biler, før du skal sette deg inn. Det er smart i disse tider!
Via appen kan du kjøle ned mange biler, før du skal sette deg inn. Det er smart i disse tider!

Dette kan være et smart triks i sommervarmen

Løsningen går du kanskje rundt med i lomma ...

Det er ikke helt feil med sommer, blå skyfri himmel med en knallgul solskive på. Det er de fleste enige i.

Men bilen din, den kan bli ubehagelig varm om den står i solsteiken. Alle har vel opplevd å åpne døren og formelig kjenne at varmen bare slår i mot en.

Det å sette seg inn i en slik bil er ikke spesielt behagelig. Skjorta klistrer seg til ryggen og har man seter i skinn, er det rett og slett mulig å brenne seg på baksiden av lårene om man har shorts på seg.

Nå har riktignok de aller fleste litt nyere biler aircondition eller et klimaanlegg som relativt raskt gjør vei i den vellinga. Men inntil man får kjørt litt, og kjøleanlegget har gått på full guffe i kampen mot badstuetemperaturen, er det ubehagelig nok.

Du kan ha løsningen i lomma ...

Men det finnes, i alle fall for en del biler, en både enkel og genial løsning. En løsning du kanskje til og med går rundt med i lomma.

Særlig elbiler har som regel en app. En app man ofte bruker til blant annet å forvarme bilen på kalde vinterdager. Både for å få varme i batteriet og dermed lengre rekkevidde, men for vel så mange er nok en behagelig temperatur inne i bilen viktigst.

På en del biler kan man styre klimaanlegget fra en app og dermed komme til en avkjølt bil, selv om den har stått i sola.
På en del biler kan man styre klimaanlegget fra en app og dermed komme til en avkjølt bil, selv om den har stått i sola.

– Denne samme appen kan med stor fordel også brukes på sommeren.

Det sier Benny Christensen som er Brooms egen bilekspert.

– Jeg gjør det selv på min egen bil og det fungerer fint som snus det, forsikrer han.

– Senest i går kveld hadde jeg vært på trening og bilen min hadde stått i sola et par timer. Appen til min bil viser kupetemperatur. Det fristet ikke veldig mye å sette seg inn i en bil som hadde en innvendig temperatur på 39 varmegrader. Jeg gikk inn på "klimaanlegg" på appen og slo på klimaanlegget derfra med innvendig temperatur satt til 21 grader.

– Det er jo like enkelt som der er genialt, sier han.

Varmt i bilen: Tesla-løsningen er genial!

For-kjøling

De fleste er jo oppdratt til å bruke denne appen til forvarming på vinterstid. Det snakkes det jo veldig mye om. Men at den kan brukes motsatt vei er kanskje ikke så mange klar over, eller husker på.

– Er du avhengig av maksimal rekkevidde, er det selvfølgelig en stor fordel å gjøre dette når bilen er tilkoblet ladenettverket, sier Benny.

– På den annen side, jeg opplever at dette trekker svært lite strøm fra batteriet. Og at kupeen kjøles fort ned. Etter bare tre-fire minutter var temperaturen nede på 29 grader og etter ytterligere noen minutter var det jo bare pur fryd og glede å åpne døren og å sette seg inn i en godt avkjølt bil. Jeg bruker ofte denne muligheten om bilen ikke er tilkoblet ladenettverket også, avslutter Benny.

Les også: Så fort blir bilen din farlig varm i solsteiken

Video: Har du fått med deg denne elbil-duellen?