GOD TREKINING: Stine Bredal Oftedal og de andre norske håndballjentene kan være fornøyd med trekningen.
GOD TREKINING: Stine Bredal Oftedal og de andre norske håndballjentene kan være fornøyd med trekningen. Foto: Vidar Ruud

Dette er Norges EM-gruppe

De norske håndballjentene møter Romania, Polen og Tyskland i gruppespillet i håndball-EM. Kampene spilles i Trondheim.

De tre beste fra puljen går videre til hovedrunden. Den er lagt til Stavanger. Semifinaler og medaljekamper spilles på Fornebu utenfor Oslo. EM avvikles i perioden 3. til 20. desember.

Ingen «walkover»

I hovedrunden krysses Norges pulje med den som inneholder blant andre regjerende verdensmester Nederland.

– Jeg synes det ser ut som fire ganske jevne grupper. Nivået i kvinnehåndballen har styrket seg. I vår gruppe er det ingen lag jeg kan si ser ut som en «walkover», sier 40-åringen Lunde til NTB.

– Det kan være en mulighet til å revansjere seg mot Tyskland?

– Ja, absolutt. Jeg tror de fleste lagene sikter mot å være i form til EM med tanke på at det også er et OL som kommer ikke så lenge etter, sier veteranen.

– Lukter semifinale lang vei

TV 2s håndballekspert Bent Svele mener trekningen var gunstig for Norge.

– Jeg synes dette er en fin gruppe for Norge. De er bedre enn både Romania og Tyskland, og Polen er i utgangspunktet en dumpekandidat her. Det er gode lag, men det er som regel bare gode lag i EM. De er klar favoritt til å vinne gruppe, sier Svele til TV 2.

– Det er også en fin vei videre. Nederland er regjerende verdensmestere, men Norge skal være bedre enn dem. Russland og Frankrike tror jeg blir skumle, så det er greit å unngå dem.

– Jeg vet at Thorir Hergeirsson hater at vi forskutterer noe som helst, men jeg synes det lukter semifinale lang vei, sier en optimistisk Svele.

Deler av mesterskapet spilles også i Danmark (Frederikshavn og Herning). Det er foreløpig høyst uklart om EM-arrangørene får ha tilskuere på tribunene. Viruspandemien har skapt store utfordringer.

Reklame - netboard-2-a

– Vi har planlagt for flere scenarioer, og det skal ikke legge skjul på at det er en utfordrende situasjon, sier Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Reklame - netboard-2-a

Tett

Norge kan komme til å spille tre mesterskap på bare tolv måneder. I juli og august neste år er det OL. Her skal det norske laget gjennom en kvalifisering mot Montenegro, Romania og Thailand i mars neste år. De to beste får OL-billett.

Spania er VM-arrangør i 2021, og der skal det delta hele 32 lag for første gang i mesterskapets historie.

Reklame - netboard-2-a

Slik spilles EM-sluttspillet i håndball for kvinner

Gruppe A (Herning):

Frankrike, Danmark, Montenegro, Slovenia.

Gruppe B (Fredrikshavn):

Russland, Sverige, Spania, Tsjekkia.

Gruppe C (Trondheim):

Nederland, Ungarn, Serbia, Kroatia.

Gruppe D (Trondheim):

Romania, Norge, Tyskland, Polen.

Hoverunden spilles i Herning og Stavanger, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Bærum.

(©NTB)