Målløs Haaland i pinlig hjemmetap

Borussia Dortmund og Erling Braut Haaland var langt unna normal standard og tapte 0-2 mot Mainz i Bundesliga onsdag. Gjestene kunne vunnet klarere.

Nordmannen blir dermed stående på 14 mål for den tyske klubben. Jonathan Burkardt sendte Mainz i føringen etter et fint angrep. Avslutningen kom med hodet, og ballen gikk inn helt nede ved stolperoten.

Borussia Dortmund var en stor skuffelse før pause, men Emre Can burde ha utlignet med en heading. Den gikk i hendene på keeper.

Det var bare spilt noe få minutter av 2.-omgangen da Mainz fikk straffe etter en VAR-sjekk. Skuddet gikk inn og ble satt av Jean-Philippe Mateta. Deretter hadde gjestene tilnærmet full kontroll mot et vertslag noe nær på felgen for dagen.

Haaland hadde en av sine mest rolige dager på banen siden overgangen fra Salzburg i januar.

Mainz er innblandet i bunnkampen og lå bare tre poeng over nedrykksstreken før kampen. Seieren i Dortmund betyr at laget så godt som er sikret ny kontrakt.

Det gjenstår to serierunder i 1. Bundesliga. Bayern München er allerede mester mens tabelltoer Borussia Dortmund har sikret seg plass i Champions League til høsten.

Leverkusen vant 3-1 over Köln onsdag og er dermed oppe på fjerdeplass. Den gir mesterligaspill neste sesong.