Politiet fant flere tomme ølbokser inne i vogntoget og i koppholderen sto denne... Foto: Politiet.
Politiet fant flere tomme ølbokser inne i vogntoget og i koppholderen sto denne... Foto: Politiet.

Stoppet med denne i koppholderen – nå har han fått dommen

Det blir ikke kjøring i Norge på en stund...

Det startet med bekymringsmeldinger til politiet fra andre bilister, sist søndag. Nå har vogntog-sjåføren fra Litauen fått dom i ekspressfart og blir garantert ikke å se på norske veier på lang tid.

Det var Trønderbladet som først skrev om den farefulle kjøringen på E6, sør i Trøndelag. Politiet fikk meldinger om at vogntoget kjørte vinglete og farlig, at det hadde holdt på å kjøre av veien – og i tillegg hadde vært borti andre vogntog. Sjåføren ble også observert mens han drakk øl (!) bak rattet.

- Han skal ha vært borti et annet vogntog på rasteplassen på Ler, og han skal ha forårsaket flere nesten-kollisjoner. Politiet fikk stoppet sjåføren som er i 50-årene, på E6 ved Øya videregående skole på Kvål, fortalte seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt, til Trønderbladet.

Det er nok grunn til å tro at polititjenestemennene gjorde store øyne da de tok en titt inni vogntoget. Sjåføren luktet alkohol og de fant flere tomme ølbokser. Og som bildet over viser: I koppholderen sto det en åpnet ølboks!

Slik forsøkte vogntog-sjåføren å lure kontrollørene

Promilletesten avslørte av sjåføren absolutt ikke hadde noe bak rattet å gjøre, han ble målt til promille på 2,1. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Promilletesten avslørte av sjåføren absolutt ikke hadde noe bak rattet å gjøre, han ble målt til promille på 2,1. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Uforbeholden tilståelse

Sjåføren ble arrestert og satt i varetekt. I saker som dette er det erfaringsmessig stor fare for at gjerningspersonen forsvinner ut av landet og ikke møter til noen rettssak.

Derfor er det også et poeng å få saken opp for retten så hurtig som mulig, og det gjorde man virkelig i dette tilfellet.

NRK kan nemlig nå fortelle at sjåføren i 50-årene nå har møtt i Sør-Trøndelag tingrett. Der avga han en uforbeholden tilståelse.

UP advarte, likevel gikk bilistene i fella

Saken mot sjåføren kom opp på rekordtid, i Sør-Trøndelag tingrett. Han er nå dømt til 40 dagers fengsel, bot og inndragning av førerretten.
Saken mot sjåføren kom opp på rekordtid, i Sør-Trøndelag tingrett. Han er nå dømt til 40 dagers fengsel, bot og inndragning av førerretten. Foto: NTB Scanpix

40 dager i fengsel

– Kjøringen medførte en helt ekstraordinær ulykkes- og skaderisiko og det må tilskrives hell og tilfeldigheter at ikke kjøringen fikk et fatalt utfall, heter det blant annet i dommen fra tingretten.

Sjåføren fikk 40 dager i fengsel, i tillegg til en bot på 10.000 kroner. Han får heller ikke føre motorvogn i Norge de neste tre årene. Hvis han ønsker å gjøre det etter dette, må han kjøre opp og ta teoriprøve på nytt.

Sjekk hva denne sjåføren hadde stående på dashbordet

Se video: Her smeller Teslaen inn i lastebilen