ULYKKESFUGL: Niki Terpstra har ikke hatt flaksen på sin side de siste årene.
ULYKKESFUGL: Niki Terpstra har ikke hatt flaksen på sin side de siste årene. Foto: Guillaume Souvant

Sykkelstjerne alvorlig skadet etter å ha svingt unna en flokk gjess

Det gikk ordentlig galt på en treningstur tirsdag.

Niki Terpstra (36) har vunnet både Paris-Roubaix og Flandern rundt, og er regnet som en av verdens beste klassikerryttere. Fjoråret ble spolert grunnet velt og skader.

Og nå har uhellet vært ute igjen.

På en treningstur tirsdag hjemme i Nederland gikk det ordentlig galt. Ifølge det nederlandske nyhetsbyrået NOS, gjengitt av Cyclingnews, skal veteranen ha vært igang med en økt med «motorpes» da han måtte svinge unna en flokk gjess. Det førte til at han traff en stein og krasjet – stygt.

Total Direct Énergie-rytteren ble fraktet med helikopter og lagt på intensiven. Ifølge NOS har Terpstra pådratt seg en punktert lunge, hjernerystelse, og brudd i ribbein og kragebein.

Konen Ramona Terpstra har imidlertid bekreftet at mannens skader ikke er livstruende.

– Dessverre er ryktene sanne. Niki krasjet hardt i dag (tirsdag) under en treningsøkt. Han er på sykehuset og må bli der i noen dager til. Han er ikke i livsfare, men kommer til å trenge tid for å komme seg igjen etter dette, skriver hun på Instagram.

I fjor veltet Terpstra stygt i både Flandern rundt og Tour de France, og pådro seg skader som satte ham tilbake. Nederlederen hadde planer om å sykle begge rittene i år, i tillegg til Paris-Roubaix.

Nå spørs det om ikke 36-åringens sesong er over allerede før den er begynt.