BRUDD: Christian Coleman har brutt meldeplikten for fjerde gang.
BRUDD: Christian Coleman har brutt meldeplikten for fjerde gang. Foto: Martin Meissner

Supersprinter i dopingtrøbbel – suspendert etter brudd på meldeplikten

Christian Coleman går til angrep på antidopingorganisasjon.

Den amerikanske sprinteren Christian Coleman (24) er suspendert etter brudd på meldeplikten. Det bekrefter antidopingsorganisasjonen Athletics Integrity Unit.

Utøvere må til enhver tid melde inn oppholdssted slik at dopingkontrollører kan utføre uanmeldte tester av dem. Coleman, som tok VM-gull på 100 m i Doha, har nå vært på feil sted fire ganger siden juni 2018.

De siste 12 månedene har han brutt meldeplikten tre ganger, noe som gjør at han risikerer to års utestengelse.

Coleman reagerer kraftig på suspensjonen. Han går til angrep på antidopingsorganisasjonen. Sprinteren hevder han var på juleshopping da dopingkontrollørene dukket opp.

– Ikke si at jeg gikk glipp av en test hvis du sniker deg opp til døren min uten at jeg vet det. Banket på mens jeg handlet julegaver fem minutter unna uten engang å bry seg om å ringe meg, skriver han på Twitter.

– Jeg tror forsøket den 9. desember var et målrettet forsøk på å få meg til å miste en test. Som utøver og rollemodell er det mitt ansvar å være åpen og transparent med supporterne og sprintmiljøet. Jeg ville bruke denne plattformen til å dele fakta, skriver han.

Coleman innrømmer at han tabbet seg ut de to første gangene. 16. januar 2019 var han i et vektrom da kontrollørene ville ha tak i ham. 26. april hadde han gitt feilaktige opplysninger om hvor han befant seg.

Coleman hevder han ikke har noe å skjule.

– Jeg har aldri og vil aldri bruke prestasjonsfremmende midler eller dop. Jeg er villig til å ta en dopingtest hver eneste dag for resten av karrieren min for å bevise min uskyld, skriver Coleman.

– Jeg har ingenting å skjule, men det er ikke mulig hvis jeg ikke engang får sjansen.