– Prater før han tenker

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation (29) er fornøyd med Dag-Eilev Fagermos (53) inntreden i klubben til tross for diskusjoner på treningsfeltet.

Etter 349 dager og 16 strake seriekamper uten seier for Vålerenga brølte Dag-Eilev Fagermo i lykkerus og omfavnet spillere og støtteapparat etter drømmedebuten som Vålerenga-sjef da han så elevene sine innkassere sesongens første trepoenger borte mot Sarpsborg tirsdag.

Etter fjorårets voldsomme formdupp og poengtørke på høsten, som innblandet Vålerenga i nedrykksstriden, har Fagermo og spillergruppen staket ut en ny kurs, og streber etter å bytte bunn mot topp denne sesongen.

– Vi har hatt høye ambisjoner hvert år under Deila også da, men i år tror jeg Molde og Rosenborg kommer til å ta de første plassene og bak de er det helt åpent, sier Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation til TV 2, før han fortsetter:

– Vi skal kjempe for å ta en de tre plassene bak de og jeg blir skuffet hvis vi ikke får til det. Å vinne slike kamper som mot Sarpsborg er en god start og vi viser at det bor lagmoral i laget.

– Det er litt tidlig å prate om ennå, men vi har snakket om det internt i laget at vi ønsker å være med å kjempe i toppen, så jeg håper vi kan hekte oss på der, sier nyervervelsen Fredrik Oldrup Jensen.

– Vi vet at vi er gode nok til å være der oppe, men vi må bare ta en kamp av gangen, sier Aron Dønnum om sesongens ambisjoner.

Hvorfor klarer det i år da dere ikke klarte det i fjor?

– Vi er flinkere til å ta en kamp av gangen. Vi følger kampplanen i større grad og gjør de riktige tingene, og da ser vi at det holder helt ut slik som i dag (les: i går). Vi må bare ta en kamp av gangen, gjentar tirsdagens matchvinner.

– Han er type, da

Fagermo, som forlot Odd til fordel for Vålerenga etter 12 år i Skiensklubben i forkant av årets sesong, overtok ansvaret på Valle da Ronny Deila takket for seg, og spillerne har allerede lagt merke til den frittalende treneren på treningsfeltet.

– Han er en type da, ler Tollås Nation på spørsmål om hvordan de første månedene under Fagermo har vært.

– Det er mange historier og han prater ofte før han tenker. Han går alltid rett på sak og tar heller selvkritikk etterpå. Det er flere tilfeller på trening hvor han bryter inn og forteller hvordan det skal gjøres. Da blir det noen diskusjoner, før han ser på video fra treningen og legger seg flat på treningen dagen etterpå, men det er et godt tegn, smiler Nation.

–Selv om han kan fremstå cocky og arrogant er han veldig ydmyk, understreker kapteinen.

– Han er veldig klar og tydelig i meningene sine, så det lover godt, tilføyer Dønnum.

Lite ressurser til forsterkninger

Siden Fagermos inntreden som Vålerenga-sjef på Intility i vinter har han dyrket sin tilnærming til 4-3-3, men det har vært lite rom for å sette sitt preg på troppen som følge av økonomiske utfordringer.

53-åringen har kun hentet nevnte Fredrik Oldrup Jensen i løpet av vinterens overgangsvindu. I tillegg har angriperen Peter Michael returnert etter utlån til Skeid i fjor.

Dermed er det få nye ansikter etter fjorårssesongen, men Fagermo mener likevel at troppen er rustet for det heseblesende kampprogrammet som venter utover sommeren og høsten.

– Jeg er veldig fornøyd med gutta. Alle er veldig sultne.

Så ikke planer om noen forsterkinger mot slutten av overgangsvinduet?

– Ikke i dette vinduet - det har vi ikke ressurser til når vi har permittert spillere og ansatte, da må det bli frigjort noen penger eventuelt.