Scoret på Zlatan-vis – så tok Bodø/Glimt over

Bodø/Glimt var klart best etter pause og snudde til 4-2-seier etter avgjørende scoringer av debutant Sondre Brunstad Fet og Philip Zinckernagel.

Viking - Bodø/Glimt 2-4

69 minutter var spilt da Fet, som er i Glimt på lån fra Aalesund, knallet ballen over målstreken til 3-2 bak Viking-keeper Iven Austbø etter at Fredrik Bjørkan først hadde avsluttet i tverrliggeren.

Da var det bare gått 12 minutter siden fjorårets sølvlag hadde utlignet til 2-2 ved Belgia-aktuelle Jens Petter Hauge.

Philip Zinckernagel fikk æren av å avslutte en fantastisk kontring til 4-2 med ni minutter igjen å spille.

Viking ledet 2-1 til pause i en nokså jevnspilt omgang der Bodø/Glimt hadde ballen klart mest, mens Viking var farligst foran mål.

Det viste Even Østensen med en frekk scoring på ekte Zlatan-vis. 27-åringen helsparket ballen i en lekker bue over Glimt-keeperen.

Se scoringen øverst i saken!

– Jeg handler bare på instinkt og får flikket den i lengste. Det er en litt heldig scoring som man setter én av hundre ganger. Jeg er litt mer glad i de scoringen man har øvd på, det her var en litt mer tilfeldig scoring, men ja den ser bra ut, sier Østensen til TV 2.

TV 2-panelet i FotballXtra var i hvert fall imponert.

– Hadde Zlatan gjort det der så hadde det gått viralt i løpet av ti minutter. Du ser han gjør det med vilje. Det kommer til å være en kandidat til årets mål, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

I 2. omgang var det klasseforskjell på lagene, og bortelaget fra Bodø vant fullt fortjent.

– Det var imponerende av Bodø/Glimt utover i omgangen. De har virkelig imponert meg positivt, sier Erik Huseklepp i FotballXtra-studio.