Aron Dønnum ble matchvinner mot Saprsborg 08.
Aron Dønnum ble matchvinner mot Saprsborg 08. Foto: Christoffer Andersen

Dønnum fikset seier i Fagermo-debut

Aron Dønnum sørget for seier i Fagermos første kamp som Vålerenga-sjef.

Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-1

Dag-Eilev Fagermo fikk en god start i jobben som Vålerenga-trener på Sarpsborg stadion.

Etter en sjansefattig første omgang pirket Aron Dønnum inn 1-0 til VIF like før pause. 22-åringen var flere ganger frempå for bortelaget tidlig i kampen.

– Det var en god start og deilig å få tre poeng borte mot Sarpsborg. Den første kampen kampen er alltid viktig, sier Dønnum til TV 2.

I andre omgang skapte Sarpsborg flere gode muligheter til å utligne, men østfoldingene fikk det ikke til å stemme foran mål.

– Det er veldig små marginer og i dag hadde det Vålerenga de på sin side, vi skal ikke tape denne kampen, men sånn er det, sier Sarpsborg 08s nye trener Mikael Stahre.

– Det er jævlig surt. Vålerenga er inne i boksen vår én gang i løpet av 90 minutter og vi setter ikke våre sjanser, og da er det kjedelig å tape, sier S08-kaptein Joachim Thomassen.

Like før slutt smalt det i metallet etter et frispark fra Deyver Vega, men kampen endte 0-0.

Under kampen stod flere av Sarpsborg-supporterne tett på den ene kortsiden. Det er tillatt 200 tilskuere på norske fotballkamper, men det skal være én meter mellomrom mellom dem, utenom familier.

Nils Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund, mener det ser ut som supporterne sitter vel tett.

– NFF-delegat på kampen er varslet. Vi vil evaluvere hver runde fremover, skriver Fisketjønn i en tekstmelding til TV 2.

TETT: Flere S08-supportere stod tett på den ene kortsiden.
TETT: Flere S08-supportere stod tett på den ene kortsiden. Foto: Christoffer Andersen

– Ser dere på det som et brudd, ettersom delegaten er varslet?

– Ikke nødvendigvis og altfor tidlig å si. Av bildene kan de se ut som de står vel tett, skriver Fisketjønn.

Under kampen mellom Rosenborg og Kristiansund var det, i likhet med det som skjedde på Sarpsborg stadion, flere som satt tett på Lerkendal.