REAGERER: Politiadvokat Haris Hrenovica er påtaleansvarlig for Lørenskog-forsvinningen
REAGERER: Politiadvokat Haris Hrenovica er påtaleansvarlig for Lørenskog-forsvinningen Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Politiet er kritiske til Tom Hagens dusør

Politiet støtter ikke Tom Hagens fremgangsmåte og reagerer på at det ikke er politiet som skal motta tipsene.

Mandag kveld utlovet Hagens forsvarer Svein Holden dusør for tips som kan føre til at politiet finner Anne-Elisabeth Hagen. Dusøren er på ti millioner kroner.

Øst Politidistrikt skriver i en pressemelding at de på generelt grunnlag er positive til å bruke dusør i saker som dette.

– Vi er positive til alle initiativ som kan fremskaffe informasjon i saken. Vi er også positive til dusør som virkemiddel, sier påtaleleder Haris Hrenovica.

Politiet reagerer likevel på måten tipsene skal bli håndtert og er kritiske til at det ikke er politiet selv som skal motta tipsene.

– På prinsipielt grunnlag kan ikke politiet støtte en fremgangsmåte der andre enn politiet skal bestemme hvilke tips som skal følges opp, sier Hrenovica.

Diskuterte dusør med familien

Hrenovica mener at en viktig forutsetning når man utlover en dusør, er at tipsene går direkte til politiet som har ansvaret for etterforskningen.

– Det er viktig at politiet på et objektiv grunnlag kan vurdere alle tips opp mot det øvrige materialet vi sitter på. En opplysning som fremstår uvesentlig for andre, kan være av stor betydning for etterforskningen, sier Hrenovica.

Politiet har vært åpne for å bruke dusør i Hagen-saken og sier at de tidligere har diskutert muligheten for å utlove en dusør med familien.

Millionbelønning

Det var under mandagens sending av TV 2-programmet Åsted Norge at familien til savnede Anne-Elisabeth Hagen utlovet en millionbelønning for opplysninger som fører til at hun blir funnet.

– Tom Hagen er redd for at Anne Elisabeth Hagen ikke vil bli funnet. Det er derfor vi har besluttet å gjøre enkelte tiltak for å finne ut hva som har skjedd med henne.

Siden pågripelsen av Tom Hagen har forholdet mellom politiet og Hagen-familien utviklet seg til en åpen konflikt.

Hagen har ikke lenger noen tillit til etterforskningsledelsen, som han mener er på ville veier.

Politiet, på sin side, har opprettholdt drapssiktelsen mot Hagen.

Milliardæren ble pågrepet 28. april, men løslatt fra varetekt etter elleve dager fordi retten mente bevisene mot ham var for svake.

Advokaten til Anne-Elisabeth Hagen, Gard A. Lier, ønsker ikke å kommentere saken.